Έρχεται deal ανάμεσα σε εταιρεία ηλεκτρισμού και παίκτη της αγοράς καυσίμων 

Έρχεται deal ανάμεσα σε εταιρεία ηλεκτρισμού και παίκτη της αγοράς καυσίμων 

Του Γιώργου Φιντικάκη

Στην από κοινού δραστηριοποίηση για την πώληση ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου κατέληξαν μεγάλη εταιρεία του χώρου, με εταιρεία από το χώρο των πετρελαιοειδών, που κατέχει περισσότερα από 600 πρατήρια υγρών καυσίμων, τρία δεξαμενόπλοια και τρεις αποθηκευτικούς χώρους.

Στο deal που πρόκειται να ανακοινωθεί από αμφότερες τις εταιρείες, αύριο, προβλέπεται η αξιοποίηση του δικτύου των πρατηρίων για την πώληση φυσικού αερίου.

Είναι μια ακόμη συμφωνία που έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο κλίμα συνεργασιών, το οποίο καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στην αγορά ενέργειας, με αντικείμενο την απόσπαση μεριδίων από τις κρατικές επιχειρήσεις που δεσπόζουν στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο. Το καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί η εξαγορά από τη Motor Oil της εταιρείας παροχής ρεύματος NRG σηματοδοτώντας την είσοδο του ομίλου στη λιανική πώληση.

Τα τελευταία χρόνια, μια σειρά αλλαγών, όπως το μερίδιο που κερδίζει το φυσικό αέριο έναντι του πετρελαίου θέρμανσης στους οικιακούς πελάτες, αποτελεί κίνητρο για παίκτες της αγοράς πετρελαιοειδών, προκειμένου να μπουν δυναμικά στον χώρο, ώστε να περιορίσουν τις απώλειές τους. Αντίστοιχες ευκαιρίες εμφανίζει και ο χώρος των βιομηχανικών πελατών, που καλύπτουν ήδη τις ενεργειακές ανάγκες τους με φυσικό αέριο.