Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Σήμερα η έγκριση για Aegean και νέα πρόστιμα για Folli Follie

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Σήμερα η έγκριση για Aegean και νέα πρόστιμα για Folli Follie

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου όπως έχει γράψει το Liberal εδώ και καιρό, θα επιβληθούν τα νέα μεγάλα πρόστιμα στους υπευθύνους της Folli Follie για τον fake ισολογισμό και του 2016, ενώ θα υπάρξει και η έγκριση για το ομόλογο της Aegean Airlines.

Πιο αναλυτικά, η εποπτική αρχή, έχοντας ολοκληρώσει την έρευνα εδώ και ημέρες, έχει διαπιστώσει σοβαρές παραβάσεις από την πρώην διοικητική ομάδα και τους μετόχους της Folli Follie, καθώς και ο ισολογισμός του 2016 είναι διάτρητος.

Θα υπάρξουν νέα πρόστιμα σε όσους είχαν την ευθύνη για εκείνο τον ισολογισμό, ενώ θα υπάρξουν και διοικητικές κυρώσεις σε όσους έχει κριθεί ότι αποκόμισαν όφελος μέσω placements κ.λπ..

Σ' ό,τι αφορά την Aegean Airlines, η εποπτική αρχή θα εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση ομολόγου έως 200 εκατ. ευρώ. Οι δημόσιες εγγραφές θα ξεκινήσουν την επόμενη Τρίτη 6 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 8 Μαρτίου, ενώ στόχος είναι ένα επιτόκιο μεταξύ 3,60-3,80%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, το ενδιαφέρον εγχώριων αλλά κυρίως ξένων θεσμικών επενδυτών είναι εξαιρετικά μεγάλο για το ομόλογο της Aegean και παράγοντες της αγοράς θεωρούν ήδη «κλειδωμένη» την έκδοση, με προσφορές μάλιστα που θα ξεπεράσουν το όριο.