Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» στο deal ΟΠΑΠ - Stoiximan

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» στο deal ΟΠΑΠ - Stoiximan

Την απόκτηση του κοινού ελέγχου επί των δραστηριοτήτων διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, σε Ελλάδα και Κύπρο, της GML Interactive Limited (Όμιλος Stoiximan) ενέκρινε, με απόφασή της, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπής Ανταγωνισμού ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει,που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί των ελληνικών και κυπριακών δραστηριοτήτων διαδικτυακών παιγνίων της εταιρείας με την επωνυμία GMLInteractiveLimited, από την εταιρία με την επωνυμία "Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Ανώνυμη Εταιρεία" και τις εταιρίες με την επωνυμία "DeepInvestmentsLtd" και "PadianLtd".

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε ότι "δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά (της συγκέντρωσης) να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 31 Οκτωβρίου 2019, ομόφωνα, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί των ελληνικών και κυπριακών δραστηριοτήτων διαδικτυακών παιγνίων της εταιρείας με την επωνυμία GML Interactive Limited, από την εταιρία με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Ανώνυμη Εταιρεία» και τις εταιρίες με την επωνυμία «Deep Investments Ltd» και «Padian Ltd».Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 31 Οκτωβρίου 2019, ομόφωνα, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί των ελληνικών και κυπριακών δραστηριοτήτων διαδικτυακών παιγνίων της εταιρείας με την επωνυμία GML Interactive Limited, από την εταιρία με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Ανώνυμη Εταιρεία» και τις εταιρίες με την επωνυμία «Deep Investments Ltd» και «Padian Ltd».

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατ' άρθρο 8 του Ν. 3959/2011, ότι από την ως άνω γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά.