«Επιστροφή στο μέλλον» για τη Nintendo

«Επιστροφή στο μέλλον» για τη Nintendo

Η 27 Οκτωβρίου του 1987, για όσους είχαν την τύχη να έχουν γεννηθεί και να είναι και σε ηλικία να απολαμβάνουν τα πρώτα «έγχρωμα» βήματα των παιχνιδομηχανών, είναι μία ημερομηνία σταθμός. Αυτό γιατί εκείνη ακριβώς την ημέρα η κυρίαρχη, την εποχή εκείνη Nintendo λάνσαρε την κονσόλα NES … η οποία έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας των video games.

Η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε μετά από σχεδόν 30 χρόνια να δημιουργήσει μία νέα, τεχνολογικά συμβατή με το σήμερα, αντιγραφή της τότε πολύ επιτυχημένης κονσόλας. Η εταιρεία λάνσαρε την «Nes classic Edition» η οποία είναι πολύ μικρότερη το «δέμας» ενώ δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να τη συνδέσουν με την οθόνη που επιθυμούν μέσω θύρας HDMI.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως στην κονσόλα θα είναι ήδη εγκατεστημένα 30 παιχνίδια μεταξύ των οποίων το κλασικό 1ο Super Mario Bros, το Pac Man και το «ο Θρύλος της Zelda».

Η Nintendo σημείωσε πως η παιχνιδομηχανή των «νοσταλγών» του ενδόξου παρελθόντος θα πωλείται προς 60 δολάρια και η τιμή θα είναι στα ίδια επίπεδα και για την ευρωπαϊκή αγορά.

Πηγή: skai.gr