Επίσημη προαναγγελία παροχών από τον Δ. Τζανακόπουλο

Επίσημη προαναγγελία παροχών από τον Δ. Τζανακόπουλο

Επισημοποιώντας την πολιτική της παροχολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% έχει επιτευχθεί και συνεπώς «αντικειμενικά δεν είναι αναγκαίο» το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς για τη δυνατότητα να μην εφαρμοστεί το μέτρο, επισήμανε ότι εξαρτάται από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, η οποία είναι σταθερή, «που σημαίνει ότι ο κύκλος των μέτρων έχει κλείσει».

«Ό,τι μέτρο ήταν να παρθεί, πάρθηκε», δήλωσε και σημείωσε ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% έχει επιτευχθεί και συνεπώς «αντικειμενικά δεν είναι αναγκαίο» το μέτρο. Όπως είπε, το τι θα γίνει είναι ζήτημα που αφορά το οικονομικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό, και πολύ σύντομα θα δοθεί απάντηση για αυτό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στους στόχους για την επόμενη μέρα οι οποίοι αφορούν στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση του μέσου εισοδήματος, ενώ τόνισε  ότι προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί η αύξηση του κατώτατου μισθού και η συγκρότηση ενός πιο αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους.

Όπως ανέφερε, ισχύει το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον εργαζόμενο, καθώς και την αρχή της επεκτασιμότητας, δηλαδή, αν μία σύμβαση αφορά το 50% συν 1 του κλάδου, αυτή επεκτείνεται στο σύνολο του κλάδου.

Για τον κατώτατο μισθό είπε ότι έχει νομοθετηθεί διαδικασία διαβούλευσης, στη βάση της οποίας θα ορίζεται με υπουργική απόφαση και «είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, να κινήσει αυτή την διαδικασία, όπως προβλέπει ο νόμος για να κινηθούμε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων». 

«Αυτό είναι δεδομένο. Το έχει πει και ο πρωθυπουργός, το έχει πει και ο υπουργός Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η υπουργός Εργασίας. Μην έχετε καμία αμφιβολία» κατέληξε.

Φωτογραφία intime news