Επιμένει στις καταγγελίες για παραπλάνηση μετόχων από Μπόμπολα-Κούτρα η πλευρά Καλλιτσάντση

Επιμένει στις καταγγελίες για παραπλάνηση μετόχων από Μπόμπολα-Κούτρα η πλευρά Καλλιτσάντση

Του Γιώργου Φιντικάκη

Νέα στοιχεία για την προσπάθεια παραπλάνησης των μετόχων της Ελλάκτωρ εκ μέρους της πλευράς Μπόμπολα-Κούτρα, δημοσιεύει η πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση, τρεις μόλις ημέρες πριν τη γενική συνέλευση της Παρασκευής, που θα κρίνει και την επόμενη ημέρα της εταιρείας.

Εξαιτίας μάλιστα της κρισιμότητας της κατάστασης δεν αποκλείεται η Γ.Σ. να οδηγηθεί σε αναβολή καθώς πολλά από τα ξένα funds που συμμετέχουν στην Ελλάκτωρ έχουν ζητήσει περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποφανθούν για τις από δω και πέρα κινήσεις τους. 

Σε ανακοίνωσή τους οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, παραθέτουν καινούργια παραδείγματα «αλλοιωμένων» στοιχείων για την Ελλάκτωρ, απαντώντας έτσι στους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς, ότι το επίμαχο έγγραφο που έχει αναρτηθεί εδώ και ημέρες στην ιστοσελίδα της εταιρείας, περιλαμβάνει επίσημα και όχι παραποιημένα οικονομικά μεγέθη.

Σε αυτό τον πόλεμο ανακοινώσεων, η πλευρά Καλλιτσάντση επισημαίνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως οι κ.κ. Μπόμπολας-Κούτρας παραποιούν και αναπροσαρμόζουν τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάκτωρ, προκειμένου να «καλλωπίσουν» την εικόνα της εταιρείας, και να επηρεάσουν το επενδυτικό κοινό, ενόψει της κρίσιμης μεθαυριανής συνέλευσης.

Επιμένουν επομένως ότι το επίμαχο έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ελλάκτωρ, είναι προσωπικό έγγραφο των κ.κ. Μπόμπολα-Κούτρα, και όχι επίσημο του ομίλου Ελλάκτωρ.

Στη νέα τους ανακοίνωση, φέρνουν σαν παραδείγματα πληθώρα στοιχείων και καταγγέλλουν ότι η απεικόνιση των ποσοστών όλων των τομέων, πλην του τομέα των αιολικών (ΑΝΕΜΟΣ), έχει βασιστεί σε αναπροσαρμοσμένα οικονομικά μεγέθη. Και αυτό, προκειμένου μέσα από μια ασύμμετρη σύγκριση, να εξυπηρετηθεί ένα συγκεκριμένο αφήγημα, δηλαδή ότι η οικονομική πορεία του ομίλου είναι πολύ καλύτερη απ' ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει με τα στοιχεία για την αποδοτικότητα των απασχολούμενων κεφαλαίων ανά τομέα, όπου - όπως καταγγέλλει η πλευρά Καλλιτσάντση- το έγγραφο παρέχει μία μερική εικόνα της απόδοσης ανά κλάδο, και πάντως όχι σε βάθος χρόνου. Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία της ανακοίνωσης της πλευράς Καλλιτσάντση αναδεικνύουν μια λιγότερο «αισιόδοξη» εικόνα για τους κλάδους των κατασκευών, και διαχείρισης απορριμμάτων, βάσει των δημοσιευμένων και ελεγμένων στοιχείων, δίχως αναπροσαρμογές.

Συγκεκριμένα, πέρυσι, η απόδοση των απασχολούμενων κεφαλαίων της Άκτωρ ήταν αρνητική και διαμορφώθηκαν στο 6%. Επίσης αρνητική, στο 5,7%, ήταν και η απόδοση των απασχολούμενων κεφαλαίων της Ηλέκτωρ. Όσο για την απόδοση των απασχολούμενων κεφαλαίων της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, διαμορφώθηκε σε θετικό πρόσημο, και συγκεκριμένα στο 6,1%.

Στην ουσία, αυτό που αναδεικνύουν όλα τα παραπάνω, όπως σημειώνει η πλευρά Καλλιτσάντση, είναι αφενός η αρνητική απόδοση τα τελευταία χρόνια (2014-2017) των απασχολούμενων κεφαλαίων της δραστηριότητας των κατασκευών. Αφετέρου, η συνεχώς μειούμενη απόδοση των απασχολούμενων κεφαλαίων της δραστηριότητας Περιβάλλοντος (ΗΛΕΚΤΩΡ) που μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπήρξε οριακή έως και αρνητική.

Και τέλος, τη βελτιούμενη (πάντοτε θετική) απόδοση απασχολούμενων κεφαλαίων της δραστηριότητας των Ανανεώσιμων (ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος). Σημειώνεται δε, ότι μέρος του δανεισμού της δραστηριότητας χρηματοδοτεί τα υπό κατασκευή έργα Αιολικών Πάρκων δυναμικότητας 168MW που εκτιμάται ότι θα μπουν σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2019, οπότε και θα αρχίσουν να συνεισφέρουν στη λειτουργική κερδοφορία της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.