Επικεφαλής Airbus: Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ιδέα πώς να πραγματοποιήσει το Brexit

Επικεφαλής Airbus: Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ιδέα πώς να πραγματοποιήσει το Brexit

Τον έντονο προβληματισμό του και για την παρατεινόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τον καθορισμό των νέων εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, εξέφρασε ο επικεφαλής της Airbus, Τομ Έντερς.

«Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ιδέα πώς να πραγματοποιήσει το Brexit χωρίς να προκληθούν ζημίες στις βιομηχανίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πιθανότητα ενός γενικευμένου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Airbus επηρεάζεται άμεσα από το Brexit, καθώς αν και συναρμολογεί τα περισσότερα από τα αεροσκάφη της στην Γαλλία και την Γερμανία, τα φτερά τους κατασκευάζονται αποκλειστικά στη Βρετανία.

Ο Τ. Έντερς δήλωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία θα καταφέρει να επιτύχει τους ετήσιους στόχους παράδοσης αεροσκαφών, παρόλο που έχει υστερήσει σημαντικά το πρώτο εξάμηνο του 2018, έχοντας παραδώσει έως τώρα μόλις 303 αεροσκάφη από τα 800 που περιμένουν οι πελάτες της μέχρι το τέλος του 2018.

«Χρειάζεται σκληρή δουλειά αλλά θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.