Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, 13:47

-A +A

Επιβραδύνεται η αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Μ. Βρετανία, υποχωρεί η στερλίνα

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, 13:47
Επιβραδύνεται η αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Μ. Βρετανία, υποχωρεί η στερλίνα
-A +A

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 54,2 μονάδες τον Μάρτιο από τις 54,5 μονάδες τον Φεβρουάριο στη Βρετανία, καθώς οι παραγγελίες για εξαγωγές και η καταναλωτική ζήτηση έχασαν μέρος της δυναμικής τους.

Όπως αναφέρει η IHS Markit και αναμεταδίδει το Bloomberg, οι 54,2 μονάδες είναι σταθερά πάνω από το όριο των 50 μονάδων – που σηματοδοτεί επέκταση του κλάδου – αλλά και πάνω από τις 51,6 μονάδες που αποτελούν τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Ωστόσο οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν 55 μονάδες (σύμφωνα με το Bloomberg) ενώ σε άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του Reuters, οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 54,6 μονάδες.

Έτσι, ο μέσος όρος του πρώτου τριμήνου για τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 54,7 μονάδες. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα οδήγησαν σε πτώση την ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου κατά 0,3%,στο1,2492 από 1,2518, την πρώτη τις τελευταίες τρεις ημέρες.Η Markit επισημαίνει ότι η αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης παρέμεινε η κύρια πηγή ανάπτυξης του δείκτη μεταποίησης παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι στις αγορές τους. Επίσης, οι προοπτικές του κλάδου παραμένουν θετικές.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα