Επιβεβαιώνει η Folli Follie την καθυστέρηση στη σύμβαση με EY

Επιβεβαιώνει η Folli Follie την καθυστέρηση στη σύμβαση με EY

Επιβεβαιώνει – σε μακροσκελή ανακοίνωσή της – η διοίκηση της Folli Follie τις καθυστερήσεις στη σύμβαση ελέγχου με την ΕΥ, υποστηρίζοντας ότι προϋπόθεση ήταν η συγκρότηση νέου δ.σ. και νέας Επιτροπής Ελέγχου που ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Ύστερα από το μπαράζ δημοσιευμάτων (και του Liberal) και με την αγορά να βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διάστημα αναφορικά με την πιο σοβαρή υπόθεση των τελευταίων πολλών ετών, η διοίκηση της Folli Follie προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση προς το Χ.Α.

Σ'' αυτή την ανακοίνωση, για πρώτη φορά κάνει λόγο για «τυχόν αστοχίες στον τρόπο λειτουργίας του ομίλου που θα διορθωθούν».

Τονίζει επίσης πως από την αρχή συνεργάστηκε με τις εποπτικές αρμόδιες αρχές ώστε να μην υπάρχουν σκιές σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης, ενώ με το ίδιο πνεύμα προσεγγίζει και τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωσή της Folli Follie έως ως εξής:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν τα γνωστά γεγονότα, η Διοίκηση του ομίλου FF Group ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Εξαρχής η Εταιρεία συνεργάστηκε με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης και τις όποιες επιπτώσεις της. Είναι προφανές ότι με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας προσεγγίζουμε την διερεύνηση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη.

Από την πρώτη στιγμή, δηλώσαμε ότι θα κάνουμε ότι είναι εφικτό προκειμένου να προσφέρουμε κάθε πληροφόρηση αλλά και να διορθώσουμε τυχόν αστοχίες στον τρόπο λειτουργίας του ομίλου που αποτελείται από 45 θυγατρικές εταιρείες, σε 26 χώρες.

Όπως είναι γνωστό αποφασίσαμε σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές την ανάθεση σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία τον οικονομικό έλεγχο όλων των θυγατρικών. Η προετοιμασία ενός τόσο πολύπλοκου ελεγκτικού έργου απαιτεί για την ολοκλήρωση της ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι διαβουλεύσεις με την ελεγκτική εταιρεία όσον αφορά τις προϋποθέσεις και την διαδικασία υπογραφής της αρχικής σύμβασης ολοκληρώθηκαν. Η υπογραφή της σύμβασης για την διενέργεια των στοχευμένων ελεγκτικών διαδικασιών είχε ως προϋπόθεση την προηγούμενη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Επιτροπής Ελέγχου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ενισχύεται με πρόσωπα υψηλού κύρους και εμπειρίας. Επίσης αναδιοργανώνεται η διαδικασία εσωτερικού ελέγχου του Ομίλου που θα εποπτεύεται από μέλη του ΔΣ με αυξημένα καθήκοντα.

Η Διοίκηση του Ομίλου FF Group, επιθυμεί να διαβεβαιώσει ότι η λειτουργία των εταιρειών, η εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα συνεχίζονται κανονικά και δεν έχουν ανασταλεί εξαιτίας του αρνητικού κλίματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανοίξει νέα εμπορικά καταστήματα και έγιναν 48 προσλήψεις στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα σύστασης - ανανέωσης νέων ή παλαιών καταστημάτων του επόμενου εξαμήνου, υλοποιείται κανονικά.

Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και στον θόρυβο που έχει προκληθεί, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FF Group κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρισκόμαστε στο επίκεντρο πρωτοφανούς επίθεσης που έπληξε τον όμιλο και κυρίως την φήμη και την εικόνα μας, εμένα προσωπικά και της οικογενείας μου. Αυτό που θέλω να πω απευθυνόμενος προς τις 10.000 οικογένειες εργαζόμενων και συνεργατών, τους μετόχους και τους ομολογιούχους, είναι ότι θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα διστάσουμε να διορθώσουμε τα όποια λάθη, εφόσον διαπιστωθούν υπεύθυνα και αναμφισβήτητα από τις αυστηρές ελεγκτικές διαδικασίες που δρομολογήσαμε.

Παρά την πρωτοφανή κρίση, επιμένουμε στις καλές πρακτικές που πάντα ακολουθήσαμε. Αυτή τη στιγμή και παρά τον θόρυβο, δεν υπάρχει ούτε μία μέρα καθυστέρηση στις υποχρεώσεις της εταιρείας τις οποίες εκπληρώνουμε προς όλους. Ακόμα και στην κορύφωση της κρίσης, το 2013, ο όμιλός μας εξόφλησε δάνεια πάνω από 700 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες.

Η εταιρεία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι επαρκή για την συνέχιση της ομαλής της λειτουργίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας και θα παραμείνουμε εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και έδρα στην Ελλάδα. Θα παραμείνουμε αυτοί που πάντα ήμασταν, θα δουλεύουμε με διαφάνεια και δημιουργικότητα.

Το τελευταίο διάστημα βγήκαν στον Τύπο δημοσιεύματα τα οποία δεν είναι αληθή. Διαπιστώσαμε όμως ότι ακόμα και στην δύσκολη συγκυρία, υπάρχουν θετικές εκπλήξεις.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για την θερμή και ανιδιοτελή συμπαράσταση, εργαζόμενους στις εταιρείες, εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές, συνεταίρους σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις, στελέχη τραπεζών, ομολογιούχους και μετόχους.

Τα μηνύματα συμπαράστασης, που δεχόμαστε, ενισχύουν την προσπάθεια για έξοδο από την περιπέτεια αυτή. Έχουμε μεγάλη ιστορία, έχουμε παρόν και έχουμε μέλλον.»

Διαβάστε ακόμα:

- Η FF Group και το απόλυτο σκοτάδι της αγοράς