Επιβεβαιώνει η Wells Fargo ότι η SEC ερευνά τις πρακτικές στις πωλήσεις της

Επιβεβαιώνει η Wells Fargo ότι η SEC ερευνά τις πρακτικές στις πωλήσεις της

Photo by REUTERS/Brendan McDermid

Επιβεβαίωσε η Wells Fargo ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά τις πρακτικές της στον τομέα των πωλήσεων, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, η επιβεβαίωση αυτή, στην οποία δεν ξεκαθαρίστηκε από την τράπεζα που ακριβώς εστιάζει η έρευνα, έρχεται μια ημέρα μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με τον έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η αμερικανική τράπεζα είναι αντιμέτωπη με τον έντονο έλεγχο των αρμόδιων Αρχών από τον Σεπτέμβριο, λόγω της υπόθεσης με το μη εξουσιοδοτημένο άνοιγμα των λογαριασμών πελατών από υπαλλήλους της. Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο ανάγκασε τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, John Stumpf, να παραιτηθεί.

Η τράπεζα, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε επίσης ότι τα δικαστικά έξοδα για την υπόθεση αυτή αναμένεται να αγγίξουν μέχρι και τα 1,7 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η Wells Fargo συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 185 εκατ. δολαρίων σε πρόστιμο από το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς.