Επέστρεψε στην κερδοφορία η UBS στο δ' τρίμηνο

Επέστρεψε στην κερδοφορία η UBS στο δ' τρίμηνο

Στην κερδοφορία επέστρεψε και πάλι η UBS στο δ΄ τρίμηνο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, η ελβετική τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 696 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο, σε σχέση με τις ζημιές των 2,42 δισ. δολαρίων το 2017, όταν δέχτηκε «χτύπημα» ύψους 3 δισ. δολαρίων για την αναδιάρθρωση του αμερικανικού φορολογικού συστήματος.

Σημειώνεται, ότι οι αναλυτές είχαν κάνει λόγο για κέρδη στα 729 εκατ. δολάρια για την περίοδο.

Επιπλέον, καθοδικά κινήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη που υποχώρησαν κατά 3,3% στα 6,97 δισ. δολάρια ενώ και τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 22% στην επενδυτική τράπεζα της UBS και στις βασικές δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου.

«Η δυναμική των στρατηγικών μας επιλογών και του διαφοροποιημένου franchise ξεκίνησε και πάλι μέσα στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς επιτύχαμε μια ανθεκτική απόδοση παρά τις ιστορικά σκληρές συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Σέρτζιο Ερμόττι.

«Η έλλειψη προόδου στην επίλυση των γεωπολιτικών εντάσεων, η αύξηση του προστατευτισμού και των εμπορικών διαφορών, καθώς και η αυξημένη μεταβλητότητα επηρέασαν το κλίμα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο του 2018, 2019», σημείωσε η τράπεζα.

Ακόμη, σύμφωνα με την τράπεζα, η UBS θα προτείνει μέρισμα 0,70 φράγκων (0,70 δολαρίων) ανά μετοχή για το 2018, που θα είναι αυξημένο 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.