Επένδυση ύψους 25-30 εκατ. ευρώ της Frigoglass στη Νιγηρία

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, 16:01
-A +A
Επένδυση ύψους 25-30 εκατ. ευρώ της Frigoglass στη Νιγηρία

Στην επένδυση ύψους 25-30 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Frigoglas στη μονάδα Beta Glass στην πόλη Agbara της πολιτείας Ogun στη Νιγηρία με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας των κλιβάνων. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η σχετική επένδυση αναμένεται να αυξήσει την ετήσια δυναμικότητα της μονάδας κατά 35.000 τόνους, όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου μεγαλύτερου κλιβάνου που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα του οποίου η διάρκεια ζωής έχει φτάσει στο τέλος, προσθήκη μιας νέας γραμμής παραγωγής, αναβαθμίσεις στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής καθώς και απόκτηση νέου εξοπλισμού ελέγχου ποιότητας για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της μονάδας.

Η συγκεκριμένη στρατηγική επένδυση αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη του κλάδου Υαλουργίας της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αφρικής. Ο νέος κλίβανος, που έχει αναμενόμενη διάρκεια ζωής άνω των 12 ετών, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης που η εταιρεία έχει αναλάβει τόσο προς τους υφιστάμενους όσο και προς τους νέους πελάτες της.

Επίσης, στη μονάδα θα εγκαινιαστεί η χρήση της τεχνολογίας Narrow Neck Press and Blow (NNPB), χάρη στην οποία θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα παραγωγής μη επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών μικρότερου βάρους, στη Δυτική Αφρική. Ο νέος κλίβανος αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2020.

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Η νέα αυτή στρατηγική πρωτοβουλία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για υλοποίηση επενδύσεων που θα επιτρέψουν τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου. Παράλληλα ενισχύει την ανάπτυξη των διεθνών και περιφερειακών πελατών μας στον κλάδο των αναψυκτικών και ποτών σε μια περιοχή υψηλής δυναμικής ανάπτυξης όπως είναι η Δυτική Αφρική».

 Ο κύριος Abimbola Ogunbanjo, Πρόεδρος της Beta Glass Plc, σχολίασε: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε επενδύσεις που αποσκοπούν στην καλύτερη ανταπόκριση στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας για γυάλινες συσκευασίες. Η συγκεκριμένη επένδυση θα αυξήσει σημαντικά την ετήσια δυναμικότητά μας επιτρέποντάς μας να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση όχι μόνο στη Νιγηρία αλλά και σε πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής».

Ο κύριος Darren Bennett-Voci, Διευθυντής Κλάδου Υαλουργίας της Frigoglass και Διευθύνων Σύμβουλος της Beta Glass Plc, σχολίασε: «Ο νέος, μεγαλύτερος κλίβανος θα εξασφαλίσει το εισόδημα των εργαζομένων στη μονάδα της πόλης Agbara και παράλληλα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά θα προσθέσει και αξία για τους μετόχους».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα