Επένδυση δύο δισ. ευρώ της Deutche Telekom για δίκτυα οπτικών ινών στην Ελλάδα

Επένδυση δύο δισ. ευρώ της Deutche Telekom για δίκτυα οπτικών ινών στην Ελλάδα

Στην απόφαση να επενδύσει στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ τα επόμενα 4 χρόνια για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, επένδυση με την οποία 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα αποκτήσουν συνδέσεις 1 Gbit, προχώρησε η Deutsche Telekom, όπως προκύπτει από συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της εταιρείας, Τimothy Hottges, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ανάρτησή του στο Twitter αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση -στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς- ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της».

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Deutsche Telekom, Τ. Hottges. Με την απόφασή της να επενδύσει 2 δισ. ευρώ τα επόμενα 4 χρόνια για την ανάπτυξη δικτύων fiber to the home και 5G, 1 εκατ. νοικοκυριά θα αποκτήσουν συνδέσεις 1Gbit.

Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της».