Επένδυση 350 εκατ. λιρών της Santander στην Ebury

Επένδυση 350 εκατ. λιρών της Santander στην Ebury

Σε στρατηγική επένδυση ύψους 350 εκατ. λιρών (περίπου 400 εκατ. ευρώ) προχώρησε η Banco Santander στην fintech Ebury, σε μια επένδυση που είναι σε απόλυτη αρμονία με την ψηφιακή στρατηγική της να επιταχύνει την ανάπτυξή της μέσω νέων συνεργασιών.

Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα θα ενισχύσει τις υπηρεσίες διεθνούς εμπορίου και θα ισχυροποιήσει περαιτέρω την θέση της, κάτι που θα την καταστήσει την πρώτη επιλογή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς ή επιθυμούν να το κάνουν, στην Ευρώπη, Αμερική και σύντομα στην Ασία.

Η Ebury, η οποία δραστηριοποιείται σε 19 χώρες και 140 νομίσματα, καταφέρνει να αναπτύσσεται με 50% ρυθμό ανάπτυξης ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια. Από το 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Αθήνα και είναι η πρώτη εταιρία του είδους της που επέλεξε την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεθνούς της ανάπτυξης.

H Ebury, με έδρα το Λονδίνο, λειτουργεί πάνω σε μία μοναδική, παγκοσμίου βεληνηκούς πλατφόρμα, βάση ενός επιχειρησιακού μοντέλου βασισμένου στην ανάλυση δεδομένων και προσφέρει κορυφαία εξυπηρέτηση και προϊόντα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Ebury να βελτιώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της, υποστηριζόμενη από ένα κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Η Santander εξυπηρετεί πάνω από 4 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 200.000 δραστηριοποιούνται διεθνώς.