Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ από τη Metro ΑΕΒΕ κατά την τρέχουσα διετία

Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ από τη Metro ΑΕΒΕ κατά την τρέχουσα διετία

Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Metro ΑΕΒΕ από το 2016 ως το 2018 στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων του Βερόπουλου και στην επέκταση του δικτύου του ομίλου, ενώ σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η επέκταση των γραφείων της εταιρίας στη Μεταμόρφωση, για τους 100 εργαζόμενους που προέρχονται από το Βερόπουλο, όπως είπε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Metro ΑΕΒΕ, παραλαμβάνοντας το βραβείο του Επιχειρηματία της Χρονιάς (Manager of the Year 2015) από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Ο κ. Παντελιάδης επισήμανε ότι η επιχειρηματική απόφαση που πήρε η Metro ΑΕΕ (σχετικά με τον Βερόπουλο) ήταν μεγάλη: «Εξαγοράσαμε μια εταιρεία με δίκτυο καταστημάτων μεγαλύτερο από το δικό μας, η οποία ήταν στο χείλος του γκρεμού. Διασώσαμε 4200 θέσεις εργασίας, αποπληρώσαμε όλους τους προμηθευτές και τους πιστωτές στο ακέραιο και συμφωνήσαμε με τις τράπεζες την αναδιάρθρωση του δανεισμού χωρίς haircut», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Παντελιάδης, μέσα στο χρόνο θα λειτουργήσει πλήρως ένα νέο κέντρο διανομής στη Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας τους χώρους logistics στα 75.000 τ.μ., σε 3 κέντρα διανομής, στα οποία τα επόμενα χρόνια θα προστεθούν ακόμα 40.000 τ.μ.

Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή όλων των καταστημάτων Βερόπουλος σε My market, εγκαθιστώντας νέο μηχανογραφικό σύστημα και αλλάζοντας ταμπέλες και σήμανση.

Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών θα έχουμε μια εταιρία με 1,5 δισ. κύκλο εργασιών, 10.000 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 1000 θα αποτελούν νέες προσλήψεις, ένα δίκτυο 280 καταστημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα Metro Cash and Carry, που αποτελούν σταθερά την πρώτη δύναμη στο χώρο της χονδρικής στη χώρα μας, επισήμανε.

Ο κ. Παντελιάδης μιλώντας γενικότερα για τις επενδύσεις στην χώρα μας, είπε ότι αισθάνεται ότι αυτή η χώρα προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά εργάζεται συστηματικά για να εμποδίσει την υλοποίησή τους. Μπορούμε να αλλάξουμε το επενδυτικό κλίμα, με μερικές βασικές και απλές κινήσεις. Τις ξέρουμε, τις επαναλαμβάνουμε συχνά επισήμανε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου κλπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ