Επεκτείνεται το μεταφορικό ισοδύναμο και στις αεροπορικές μεταφορές

Επεκτείνεται το μεταφορικό ισοδύναμο και στις αεροπορικές μεταφορές

Την επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδυνάμου και για τις αεροπορικές μεταφορές νομοθετεί η κυβέρνηση, με τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Ειδικότερα, επαναπροσδιορίζεται το μεταφορικό ισοδύναμο ως το μετρό για την εξίσωση του κόστους μεταφοράς σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι μόνο των θαλασσίων μεταφορών που ίσχυε μέχρι πρότινος ενώ την ίδια ώρα επεκτείνεται η χορήγηση του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους (ΑΝΗΚΟ) και σε άλλους δικαιούχους.

Έτσι, θα το «απολαμβάνουν» και τα μέλη διδακτικού ερευνητικού προσωπικού ΔΕΠ Ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος που έχει την έδρα του σε νησί καθώς επίσης και το προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας, του πυροσβεστικού σώματος ενώ και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις ένοπλες δυνάμεις ή στο λιμενικό σώμα.

Το μεταφορικό ισοδύναμο έχει αγκαλιαστεί από τους νησιώτες είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως έχουν επιδοτηθεί ήδη 200 χιλιάδες εισιτήρια, ενώ έχει μειωθεί κατά 43% το μεταφορικό κόστος των επιχειρήσεων.

Ακόμη προβλέπεται η χορήγηση κατ' εξαίρεση του ΑΝΗΚΟ σε ωφελούμενες επιχειρήσεις με έδρα την Κρήτη για συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες με αυξημένο κόστος μεταφοράς, ενώ παρατείνεται για έξι μήνες η διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα που αφορά στα μνημονευόμενα νησιά.