Επέκταση στρατηγικής συνεργασίας της Play και της Huawei μέχρι το 2025

Επέκταση στρατηγικής συνεργασίας της Play και της Huawei μέχρι το 2025

Σε επέκταση της στρατηγικής της συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei, προχώρησε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας PLAY (P4), μέλος του Ομίλου Olympia στην Πολωνία, συμφερόντων Πάνου Γερμανού.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Play έχει επιτύχει μέσα σε μόλις 8 χρόνια στην Πολωνική αγορά να κατακτήσει τη θέση του δεύτερου μεγαλύτερου πάροχου κινητής τηλεφωνίας με 25,6% μερίδιο αγοράς και 14,2 εκατ. συνδρομητές. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται, αυξάνοντας τη βάση πελατών της το περασμένο έτος κατά 15,2%, κάτι που αντανακλάται και στην αυξημένη κερδοφορία της. Μέσα στο 2015 τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 22,1% και το EBITDA κατά 44%.

Η στρατηγική συμφωνία της PLAY με την Huawei αφορά την ανάπτυξη της υποδομής του δικτύου μέχρι το 2025, επισφραγίζει τη δεκαετή τους συνεργασία και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την κοινή τους πορεία για τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη των φασμάτων 4.5G και 5G στοχεύοντας σε αποτελεσματικότερες υπηρεσίες ευρυζωνικού δικτύου για τους συνδρομητές της PLAY.

Αναλυτικότερα, η συνεργασία των δύο εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου, του δικτύου μετάδοσης, του δικτύου IP, καθώς και την υποστήριξη λύσεων πληροφορικής και την παράδοση κινητών συσκευών. Επί του παρόντος, η PLAY διαθέτει 5.000 σταθμούς βάσης σε όλη τη χώρα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στο πλαίσιο της τωρινής συμφωνίας. Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της καινοτομίας και τη βελτιστοποίηση της ψηφιακής επάρκειας της τοπικής κοινωνίας.

Ο CEO της PLAY, Jorgen Bang-Jensen, δήλωσε σχετικά: «Όταν η P4 και η Huawei υπέγραψαν την πρώτη τους συμφωνία πίσω στο 2006, και οι δύο εταιρίες ήταν άγνωστες στην αγορά. Σήμερα, και οι δύο εταιρείες παίζουν ηγετικό ρόλο η κάθε μία στον κλάδο της, γεγονός που αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών τους όλα αυτά τα χρόνια. Στο μέλλον, προσδοκούμε να επεκτείνουμε την άψογη συνεργασία μας με τη Huawei με σκοπό την παροχή ακόμη καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες μας».

Από την πλευρά του ο CEO της Huawei Πολωνίας, Junfeng Li, ανέφερε: «Οι ιστορίες της PLAY και της Huawei είναι ιδιαίτερα συνυφασμένες. Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητες μας στην Πολωνία σχεδόν την ίδια περίοδο και οι δύο από το μηδέν. Σήμερα, η PLAY έχει περισσότερους από 14 εκατ. συνδρομητές και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο στη χώρα. Παρομοίως, η Huawei μέσα στα 12 χρόνια παρουσίας της στην Πολωνία ενίσχυσε τη θέση της και παίζει πλέον ηγετικό ρόλο στην υποδομή των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας και προσβλέπουμε σε άλλα 10 χρόνια αγαστής και αποδοτικής συνεργασίας και ακόμη περισσότερες επιτυχίες».

Το 2004, όταν η Huawei ίδρυσε το πρώτο της γραφείο στην Πολωνία, η PLAY ήταν ο πρώτος της στρατηγικός συνεργάτης που εκτίμησε την τεχνολογία της. Οι εταιρείες μαζί έχουν διεκπεραιώσει με μεγάλη επιτυχία σημαντικά και μεγαλεπήβολα έργα πάνω στα φάσματα 2G, 3G και 4G.