Επανεκκίνηση Εστίασης: Επιπλέον 3.412 επιχειρήσεις - Συνολικά 192 εκατ. ευρώ η Δράση

Επανεκκίνηση Εστίασης: Επιπλέον 3.412 επιχειρήσεις - Συνολικά 192 εκατ. ευρώ η Δράση

Επιπλέον 3.412 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάσσονται στη Δράση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020, θα ξεπεράσει συνολικά τα 192 εκατ. ευρώ, με τη σχετική απόφαση αυτή - την 8η κατά σειρά - να ενισχύει με πόρους 26,5 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των μέχρι σήμερα ενταγμένων επιχειρήσεων εστίασης ανέρχεται στις 20.603 επιχειρήσεις, με την διαδικασία της αξιολόγησης να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ενώ σημαντικός είναι ο ρυθμός προόδου των χρηματοδοτήσεων, καθώς το ποσό που ήδη έχει εκταμιευτεί προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 163 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «κεντρικός πυλώνας της πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη, του αρμόδιου Υφυπουργού, Γιάννη Τσακίρη και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ&ΤΣ, Γιώργου Ζερβού, είναι η στήριξη της λειτουργίας των ΜμΕ και η ομαλότερη ένταξή τους στην μετά Covid-19 εποχή και πραγματικότητα» υπογραμμίζοντας τέλος πως η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.