Επ. Κεφαλαιαγοράς: Κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και όχι στον Οικονομικό Εισαγγελέα τα στοιχεία για τη Folli Follie

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, 14:20
-A +A
Επ. Κεφαλαιαγοράς: Κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και όχι στον Οικονομικό Εισαγγελέα τα στοιχεία για τη Folli Follie

Έναν φάκελο χωρίς καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων, τα οποία διερευνά ως γνωστόν ο οικονομικός εισαγγελέας, στην υπόθεση της Folli Follie κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δυο γεγονότα έχουν δημιουργήσει προβληματισμό:

- O φάκελος περιέχει μόνο τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, με αναφορές μόνο στη διοικητική διαδικασία. Με την στενή έννοια του όρου δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Αυτό προκαλεί ερωτηματικά σε αντιδιαστολή με τη στάση της επιτροπής η οποία στις αρχές Ιουνίου είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie, αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, ήσσονος σημασίας δηλαδή, σε σχέση με τα κακουργήματα τα οποία διερευνώνται τώρα. Η κίνηση δε αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως αποστασιοποίηση ή ουδετερότητα απέναντι στην κορυφαία αυτή υπόθεση. Όταν μάλιστα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή ετοίμαζε πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά.

- Ο φάκελος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Αυγούστου, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι την υπόθεση χειρίζεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Όταν μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τον οικονομικό εισαγγελέα συνεπώς γνωρίζουν απολύτως που έπρεπε να κατατεθεί.

Κι όλα αυτά στον απόηχο των πληροφοριών που είχαν δημοσιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό σύμφωνα με τις οποίες η έρευνα από τη στιγμή που ανατέθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα αναβαθμίστηκε και στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας.

Τα πρόστιμα

Ουσιαστικά δηλαδή η επιτροπή έστειλε στην εισαγγελία τις αποφάσεις για την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ, στην εταιρεία Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων. Η εταιρεία με νομικές κινήσεις στο Πρωτοδικείο ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα