Έως τις 18 Δεκεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τη Cyta Hellas

Έως τις 18 Δεκεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τη Cyta Hellas

Στη δεύτερη φάση εισέρχεται η διαδικασία πώλησης της Cyta Hellas, καθώς οι τρεις επενδυτές που επέδειξαν ενδιαφέρον, μη δεσμευτικού χαρακτήρα, πήραν το «πράσινο φως».

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, το Δ.Σ. της μητρικής εταιρείας, Cyta, χωρίς να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, μετέβη στην Αθήνα για συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τους συμβούλους που έχουν προσληφθεί. Στο δεύτερο γύρο πέρασαν και οι τρεις εταιρείες Vodafone, Wind και η PCCW, εταιρεία διεθνών δραστηριοτήτων, τηλεπικοινωνιακού κολοσσού του Χονγκ Κόνγκ που επέδειξαν ενδιαφέρον κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας.

Οι τρεις εταιρείες υπέγραψαν ήδη δήλωση εμπιστευτικότητας προκειμένου να τους δοθεί πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας τα οποία θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα υποβάλλουν δεσμευτική αυτή τη φορά επενδυτική πρόταση για την Cyta Hellas.

Οι δεσμευτικές προτάσεις, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δοθεί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. 

Σημειώνεται πως πέρα από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, το εγχείρημα με τη Cyta Hellas θα κριθεί από το οικονομικό τίμημα, το οποίο εάν δεν ανταποκρίνεται στην αξία των περιουσιακών και εμπορικών στοιχείων της εταιρείας, ενδεχομένως να ναυαγήσει. Εν αντιθέσει με τους επενδυτές, που δεν μπορούν να αποσύρουν την προσφορά, η διοίκηση του οργανισμού έχει το δικαίωμα να τις απορρίψει, εάν αυτές δεν κριθούν ικανοποιητικές.