JP Morgan: Έως και 4.000 θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν εκτός Βρετανίας λόγω Brexit

JP Morgan: Έως και 4.000 θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν εκτός Βρετανίας λόγω Brexit

Η JPMorgan μπορεί να μεταφέρει πάνω από 4.000 θέσεις εκτός της Βρετανίας εάν οι συνομιλίες για το Brexit καταλήξουν σε μια απόκλιση των ρυθμιστικών πλαισίων και των εμπορικών συμφωνιών μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού James Dimon.

«Εάν καταλήξουν ότι δεν μπορείς να έχεις αμοιβαίες εμπορικές πρακτικές, αμοιβαία ρυθμιστικά πλαίσια…θα είναι πάνω από 4.000», δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξή του στο BBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Dimon έχει στο παρελθόν υπάρξει ασαφής για το πόσες θέσεις εργασίας θα μεταφέρει η JP Morgan, καθώς οι εκτιμήσεις του λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι αλλάζουν οι προοπτικές του να εξασφαλίσει η Βρετανία μια συμφωνία που δίνει στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της συνεχή πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα σημερινά σχόλια του Dimon ότι ο τελικός αριθμός μπορεί να είναι πάνω από 4.000 αποτελεί την πιο σκληρή μέχρι στιγμής εκτίμησή του για τον αντίκτυπο του «σκληρού Brexit» στο πλαίσιο του οποίου η Βρετανία θα χάσει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ