Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Να ανακαλέσει η Folli Follie τα εξώδικα

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, 16:54 - Τελευταία ενημέρωση: 00:11
-A +A
Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Να ανακαλέσει η Folli Follie τα εξώδικα

Για απαράδεκτες και εκφοβιστικές πρακτικές από τη διοίκηση της Folli Follie κάνει λόγο η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία κατά του capital.gr και του euro2day.gr κάνοντας λόγο για διαρροή πληροφοριών για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η Ένωση, πρόκειται για μια κίνηση απαράδεκτη και γεμάτη θράσος, ενώ παράλληλα η Ένωση «δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στους δημοσιογράφους των εν λογω ιστοσελίδων, οι οποίοι  κάνουν απλά πολύ καλά την δουλειά τους. Ρωτούν, ερευνούν και αποκαλύπτουν, ότι δηλαδή αποτελεί την πεμπτουσία της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας του τύπου».

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται: «Αυτή η  αψυχολόγητη κίνηση από την διοίκηση της εταιρείας , επιτείνει τις υποψίες μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην FF και ότι  ακόμα την καθοδηγεί κρυφά η περίφημη οικογένεια των μεγαλομετόχων. Γιατί αν δεν συνέβαινε αυτό , θα είχε γίνει αντιληπτό από όλους ,ότι  την εταιρεία την καταδίκασε η κρυψίνοια, η απόπειρα εξαπάτησης και η διασπορά ψευδών πληροφοριών!

Αντίθετα, αν είχε γίνει δυνατό να υπάρξουν και τα προηγούμενα χρόνια ανάλογες αποκαλύψεις δημοσιογραφικής έρευνας, όπως η τωρινή του capital.gr και του euro2day.gr ή η "σφαλιάρα" από το QCM , τότε  σίγουρα θα είχε γλυτώσει η χρηματιστηριακή αγορά  από το τεράστιο κάζο της φούσκας του 1 και πλέον δισ ευρώ της εξαπάτησης από την FF. Παράλληλα  θα είχαν προστατευτεί χιλιάδες μικρομέτοχοι που έχασαν την μετοχική τους περιουσία στο "διαμάντι "  της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η νέα διοίκηση , αν όντως είναι νέα και ανεξάρτητη , θα έπρεπε η ίδια  να αποζητά τον έλεγχο, την διαφάνεια και την υποστήριξη των δημοσιογράφων στο έργο της.

Σε κάθε περίπτωση από τους νομικούς της FF αναμένουμε  2 άλλες εξαγγελθείσες νομικές κινήσεις :Αρχικά την κατάθεση της αγωγής που είχε εξαγγείλει τον Μάιο  2018 ο κ Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατά των "συκοφαντών" , όπως τους αποκάλεσε τότε, της QCM, δήλωση  που παρέσυρε πολύ κόσμο να παραμείνει στην υπό κατάρρευση μετοχή. Και στη συνέχεια την κατάθεση της αγωγής που εξήγγειλε πρόσφατα  η νέα(;) διοίκηση  κατά 3 παλιών στελεχών της.

Προτρέπουμε συνεπώς την διοίκηση της FF να επικεντρωθεί σε αυτές τις νομικές κινήσεις , καθώς όπως είχαμε ανακοινώσει στην ΓΣ της FF στις 21/12/18 ,η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών εάν διαπιστώσει την μη κατάθεση αγωγής κατά όλων  όσοι εμπλέκονται στην διασπάθιση της περιουσίας της εταιρείας ,τότε θα προχωρήσει στην κατάθεση αγωγών κατά των μελών της νέας διοίκησης.

Τέλος καλούμε την διοίκηση της FF  να ανακαλέσει τα απαράδεκτα από κάθε άποψη εξώδικα προς το capital.gr  και το euro2day.gr.»

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα