Ενόχληση ΝΔ από τη συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου

Ενόχληση ΝΔ από τη συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου

Ενοχλημένη εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση από την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί και να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις εξελίξεις στο θέμα της πΓΔΜ, ενώ έχει αγνοήσει το αντίστοιχο αίτημα των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, από την Πειραιώς τονίζουν ότι για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ.

«Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος. Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το υπουργείο των Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί» σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.