Ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις εξετάζει η ΕΕ

Ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις εξετάζει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και δεν λαμβάνουν ενίσχυση από τις εθνικές τους κυβερνήσεις, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Γερμανία και η Γαλλία – οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ – υποστήριξαν από κοινού ένα σχέδιο 500 δισ. ευρώ για να βοηθηθούν οι χώρες που πλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

“Σκεφτόμαστε να περιλάβουμε ένα νέο εργαλείο στο σχέδιο ανάκαμψης: οικονομική ενίσχυση για επιχειρήσεις που δεν λαμβάνουν βοήθεια από το κράτος τους” είπε ο Τζεντιλόνι στην  Handelsblatt και άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές εφημερίδες.

“Είναι κάτι σημαντικό για τις πανευρωπαϊκές αλυσίδες αξίας, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, για παράδειγμα. Αν σπάσει ένας κρίκος εκεί, επηρεάζονται όλοι οι υπόλοιποι”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις γενικότερες επιπτώσεις της πανδημίας στην ΕΕ, είπε: “Θα πρέπει να ζήσουμε με την πανδημία για εβδομάδες, ίσως μήνες”.

Οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι μάλλον “πολύ διαφορετικές από αυτό που ξέραμε”. Η ΕΕ θα πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την τουριστική βιομηχανία που, ειδικά στη νότια Ευρώπη, “συμβάλλει αποφασιστικά στην ετήσια οικονομική παραγωγή”, πρόσθεσε.