Ενδιαφέρον από όμιλο Κοπελούζου και κινεζική Sichuan για την Εγνατία Οδό

Ενδιαφέρον από όμιλο Κοπελούζου και κινεζική Sichuan για την Εγνατία Οδό

Στο παιχνίδι για τη διεκδίκηση της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού για τουλάχιστον 15 χρόνια «μπαίνει» μεταξύ άλλων ο όμιλος Κοπελούζου από κοινού με την κινεζική Sichuan. 

Ενόψει της εκπνοής σήμερα το απόγευμα (17:00) για την προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, ο ελληνικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα είναι ένας από τους υποψήφιους μνηστήρες τους αυτοκινητοδρόμου.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες η αγορά των κατασκευών βρίσκεται στην τελική φάση διαμόρφωσης των σχημάτων που θα κατέβουν στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, στον οποίο θεωρείται προεξοφλημένη η συμμετοχή όλων των μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων σε συμπράξεις με ξένους. 

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κινεζική κρατική εταιρεία Sichuan Communications Investment Group Co, Ltd (SCIG)  σε κοινοπραξία με την εταιρεία Damco Energy S.A. του Ομίλου Κοπελούζου υπέβαλαν σήμερα στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ. Η Εγνατία Οδός, που παραχωρείται από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας.

Η SCIG ιδρύθηκε το 2010, απασχολεί 24.000 υπαλλήλους και εστιάζει στην κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων και λιμένων, στη λειτουργία και διαχείριση αεροδρομίων, στις υπηρεσίες μεταφορών και logistics, στην εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας και στην χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών. Η SCIG έχει σύνολο ενεργητικού ύψους περίπου 40 δισ. Ευρώ και εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται συνολικά 4.143 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων στην επαρχία Σιτσουάν, ο πληθυσμός της οποίας ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας με πολυσχιδείς δραστηριότητες, σε τομείς όπως η ενέργεια, τα έργα υποδομών και οι παραχωρήσεις, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στις εταιρείες που έχουν αναλάβει την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα και στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Φωτογραφία Intime News