Μ. Σαλβίνι: Εχθροί της Ευρώπης Γιουνκέρ και Μοσκοβισί

Μ. Σαλβίνι: Εχθροί της Ευρώπης Γιουνκέρ και Μοσκοβισί

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι καταφέρθηκε εναντίον του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και του Πιερ Μοσκοβίσι χαρακτηρίζοντας τους πραγματικούς εχθρούς της Ευρώπης, ενώ ζήτησε να αντιμετωπιστεί η Ιταλία με δίκαιο τρόπο από τους οίκους αξιολόγησης.

Μιλώντας κατά την διάρκεια συνάντησης με την αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Μαρίν Λεπεν, ο Σαλβίνι χαρακτήρισε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ «πραγματικούς εχθρούς της Ευρώπης οι οποίοι προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες». Ο Ιταλός πολιτικός πρόσθεσε «αυτοί ήταν που δημιούργησαν φόβο στους Ευρωπαίους πολίτες για τις δουλειές και το μέλλον τους». 

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δέχτηκε επίθεση από εφημερίδες και Ευρωπαίους επιτρόπους τη στιγμή που γεννήθηκε, αλλά είμαι είμαι πολύ απασχολημένος και σίγουρα δεν έχω χρόνο για να θυμώσω».

Ο Σαλβίνι ζήτησε από τις εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης να μην αντιμετωπίσουν με προκατάληψη την Ιταλία όταν αναθεωρήσουν τις αξιολογήσεις τους για το αξιόχρεο της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε εκ νέου πως αποκλείει την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

Όσο αφορά τα δημοσιονομικά σχέδια της κυβέρνησης, ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι δεν θα κάνει πίσω, προσθέτοντας πως περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του ιταλικού δημοσίου «διότι βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη από στήριξη και αξιοπρέπεια». Τέλος είπε, ότι «οι κερδοσκόποι όπως ο Σόρος έχουν στοιχηματίσει στην κατάρρευση της Ιταλίας για να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές υγιείς επιχειρήσεις και υπάρχουν πολλοί από αυτούς, βρίσκονται σε αυτή την χώρα». 

AP Photo