Ένα βήμα πριν την εξαγορά της 21st Century Fox η Disney

Ένα βήμα πριν την εξαγορά της 21st Century Fox η Disney

Ο όμιλος Comcast ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθειά του να αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της 21st Century Fox του Rupert Murdoch, αφήνοντας την Walt Disney ως τη μόνη διεκδικήτρια της συμφωνίας που αναμένεται να αγγίξει τα 40 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγές ανέφεραν ότι την προηγούμενη βδομάδα η Disney είχε προβάδισμα στο να εξαγοράσει περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των οποίων τα κανάλια FX και National Geographic, το στούντιο παραγωγής ταινιών, το δίκτυο Star στην Ινδία καθώς και μετοχές στο ευρωπαϊκό δίκτυο Sky.

Η οικογένεια Murdoch, που ελέγχει το Fox, προτιμά μια συμφωνία με την Disney επειδή θα πληρωθεί με μέρισμα της Disney και όχι της Comcast και αναμένει μια πιθανή συμφωνία με την Disney να λάβει την έγκριση αντιμονοπωλιακών επιτροπών πιο εύκολα, όπως αναφέρει πηγή που έχει γνώση του ζητήματος.

Η Comcast ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις με το Fox σταμάτησαν. «Όταν περιουσιακά στοιχεία της Fox γίνουν ξανά διαθέσιμα, είναι ευθύνη μας να εκτιμήσουμε αν η εταιρεία μας και οι μέτοχοί μας θα μπορούσαν να ωφεληθούν», ανέφερε η εταιρεία και πρόσθεσε πως «ποτέ δε φτάσαμε σε κατάλληλο σημείο στις διαπραγματεύσεις μας που θα μας ανάγκαζε να υποβάλλουμε μια οριστική προσφορά».