Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία η Hertz

Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία η Hertz

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στον πλανήτη η Hertz βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η όποια έχει εξαϋλώσει τον κύκλο εργασιών της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, «αν η εταιρεία δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με πιστωτές της μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, τότε η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη». Στις διαπραγματεύσεις μετέχει προσωπικά και ο μεγαλοεπενδυτής Καρλ Άικαν, που κατέχει το 39% των μετοχών της Hertz, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμφωνίας που θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Πριν λίγες μέρες η Hertz ανακοίνωσε ότι δεν πραγματοποίησε πληρωμές που αφορούσαν τουλάχιστον 500.000 οχήματα του στόλου της.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία προχώρησε σε 10.000 απολύσεις που αντιστοιχούν στο 26% του εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, ο κολοσσός της μίσθωσης αυτοκινήτων διαθέτει μόλις 1 δισ. δολάρια σε ρευστό για να αντεπεξέλθει στο χρέος, με το Bloomberg να αναφέρει ότι η Hertz ήδη έχει εξαντλήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 1,4 δισ. δολαρίων που είχε τον Δεκέμβρη.