Εν αναμονή της απόφαση του Αρείου Πάγου για την Κέκροψ

Εν αναμονή της απόφαση του Αρείου Πάγου για την Κέκροψ

Θολό τοπίο διαμορφώνεται με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου που αφορά στην πολύκροτη δικαστική διαμάχη της Κέκροψ με το Ελληνικό Δημόσιο για τα φιλέτα στο Ψυχικό, η οποία κρατά 32 χρόνια.

Η εκδίκαση της απόφασης για τη διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, γνωστή ως περιοχή "Λατομείο", έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου όπου συζητήθηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου η Αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για την Αναίρεση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με την οποία η κυριότητα των εκτάσεων περνούσε οριστικά υπό τον έλεγχο της Κέκροψ.

Η αγορά περιμένει τη σχετική απόφαση η οποία είτε θα ξεκλειδώσει την επένδυση της Κέκροψ, είτε θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις, από τις αρχές του έτους.

Πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με την απόφαση από την πλατφόρμα www.solon.gov, οδήγησαν την μετοχή να κλειδώσει στο -29,97% υποχωρώντας στα 2,185 ευρώ, από τα 3,17 ευρώ που ήταν το υψηλό της ημέρας. Η μετοχή κλείδωσε με όγκο 154 χιλ. τεμάχια και στο limit down έμειναν ανεκτέλεστα 110 χιλ. τεμάχια. 

Νομικές πηγές τόνιζαν στο Liberal, ότι η εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος σχετικά με το περιεχόμενο της απόφασης είναι επισφαλής και δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόβλεψη, καθώς η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή από τη σχετική πλατφόρμα είναι ελλιπής. 

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν στο Liberal ότι «η εταιρεία έχει εμπιστοσύνη  στην ελληνική δικαιοσύνη απέναντι στην καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του δημοσίου». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ενδέχεται να έρθει σε γνώση της εταιρείας και των εμπλεκομένων άμεσα ακόμη και αύριο, οπότε θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση. 

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από την εταιρεία εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου, όποιο και αν είναι το περιεχόμενό της, δεν σημαίνει το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης καθώς η Κέκροψ μπορεί να συνεχίσει τις νομικές διαδικασίες κάτι που εκτιμάται ότι και θα πράξει. Ωστόσο, μια αρνητική εξέλιξη για την εταιρεία οδηγεί εκ νέου σε καθυστερήσεις ένα μεγάλο Project πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είναι ικανό να αλλάξει την εικόνα μιας ολόκληρης περιοχής.