8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

ΕΛΤΑ: Προχωρά η αποκατάσταση των υπηρεσιών

ΕΛΤΑ: Προχωρά η αποκατάσταση των υπηρεσιών
Φωτογραφία αρχείου

Οι τεχνικές δυσλειτουργίες που προέκυψαν λόγω της πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης στα ΕΛΤΑ, αποκαθίστανται, με την επαναλειτουργία συστημάτων με τα οποία ενεργοποιείται η δυνατότητα αποστολής αντικειμένων εξωτερικού.

Ειδικότερα, είναι ξανά διαθέσιμη η εφαρμογή Web labeling, με την οποία μπορούν όλοι από το σπίτι ή την επιχείρηση τους εύκολα γρήγορα και με ασφάλεια να ετοιμάσουν τα έγγραφα για την αποστολή των αντικειμένων σε όλο τον κόσμο. Ήδη στις πρώτες δύο ώρες από την επαναλειτουργίας της, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 3.000 νέες εγγραφές.

Επίσης, οι πολίτες και οι πελάτες των ΕΛΤΑ μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα πλήρη στοιχεία δρομολόγησης των αποστολών που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Μαρτίου, μέσα από το σύστημα Track & Trace στην ιστοσελίδα www.elta.gr. Σταδιακά επανέρχονται και τα στοιχεία αποστολών που είχαν πραγματοποιηθεί έως και 20 Μαρτίου.

Επιπλέον, επανήλθε η υπηρεσία EMS της ΕΛΤΑCourier, η οποία είχε διακοπεί προσωρινά.

Κανονικά λειτουργεί και το σύστημα ΕΡΜΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ, με το οποίο οι εταιρικοί πελάτες των ΕΛΤΑ μπορούν να παρακολουθούν οργανωμένα τις ιχνηλατήσεις όλων των αντικειμένων τους εσωτερικού και εξωτερικού.