ΕΛΠΕ: Αναβλήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ

ΕΛΠΕ: Αναβλήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ

Σε αναβολή οδηγήθηκε η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο να υπάρξει χρόνος για να προετοιμάσει τις θέσεις του για τα θέματα 2 και 3 της ημερήσιας διάταξης.

Η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί διαδίκτυα στις 28 Μαΐου χωρίς άλλη πρόσκληση και θεωρείται συνέχεια της σημερινής. Σημειώνεται πως το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 35,5% των μετοχών και η απόφαση περί αναβολής ελήθφη παρά το γεγονός πως το 88,95% των μετόχων παρίσταται.  Υπενθυμίζεται πως τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ ήταν:

- Παρουσίαση του έργου στρατηγικού μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ

- Εναρμόνιση των διατάξεων του Καταστατικού με το Ν.4706/2020- Τροποποίηση των άρθρων 4,6,7,9,10,13,14,17,19,20,21,22,24,26,29 και 30 του Καταστατικού 

- Έγκριση της Πολιτικής Καταλληλότητας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

Η ΕΓΣ είναι καθοριστικής σημασίας για τον μετασχηματισμό του ομίλου σε Holding και την αλλαγή της οργανωτικής δομής της εισηγμένης. Ειδικότερα η εκλογή του ΔΣ πρόκειται να γίνεται κατευθείαν από τη ΓΣ, ενώ αναμένεται στην εξ’αναβολής ΕΓΣ να παρουσιαστεί ο στρατηγικός μετασχηματισμός του ομίλου και οι αλλαγές προς ένα πιο σύγχρονο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης. Τα παραπάνω έχει εγκρίνει ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας σε συνεδρίασή του τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ν. Ταμπακόπουλος