Έ. Μασκ: Η Tesla βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας

Έ. Μασκ: Η Tesla βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας

Τις φήμες που φούντωσαν μέσα στο 2018 και ήθελαν την Tesla ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία επιβεβαίωσε ο Έλον Μάσκ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η εταιρεία έφτασε στο σημείο να μετρά λίγες εβδομάδες ζωής.

«Η Tesla μετρούσε μονοψήφιο αριθμό εβδομάδων ζωής, καθώς έχανε χρήματα με απίστευτο ρυθμό» παραδέχτηκε ο Έλον Μασκ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες στο HBO.

O επικεφαλής τη εταιρείας υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης άνοιξης αλλά και του καλοκαιριού δεν μπορούσε να πετύχει τον απαιτούμενο ρυθμό παραγωγής για το Model 3 και ουσιαστικά βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας.

«Η Tesla αντιμετώπισε πραγματικά σοβαρή απειλή “θανάτου” εξαιτίας του Model 3. Ουσιαστικά, η εταιρεία αιμορραγούσε χρήματα σαν τρελή, και αν δεν λύναμε αυτά τα προβλήματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα “πεθαίναμε”», υποστήριξε ο Μάσκ.

Ο επικεφαλής της Tesla χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη περίοδο εξαιρετικά επώδυνη και τόνισε ότι δεν θα πρότεινε κάτι παρόμοιο σε κανέναν.

Υπενθυμίζεται ότι πιθανότητα πτώχευσης της Tesla ανήλεθε στο 48% τον Μάρτιο του 2018 μετά την ανακοίνωση των ιστορικά υψηλών ζημιών του 2017, ύψους 2,24 δισ. δολαρίων.