7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Τέσσερις δράσεις στήριξης των πυρόπληκτων επιχειρήσεων

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Τέσσερις δράσεις στήριξης των πυρόπληκτων επιχειρήσεων
Φωτό αρχείου

Τη στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων στις περιοχές Βόρειας Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Βόρειας Αττικής που επλήγησαν εφέτος από τις πυρκαγιές, ανακοίνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το επιμελητήριο αποφάσισε να δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες σχετικές με τις υπηρεσίες του, όπως:

  • Να ανανεώσει για δύο έτη χωρίς οικονομική επιβάρυνση τις συνδρομές όσων πυρόπληκτων επιχειρήσεων είναι μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
  • Να εγγράψει για δύο έτη χωρίς οικονομική επιβάρυνση όσες πυρόπληκτες επιχειρήσεις επιθυμούν να εγγραφούν μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
  • Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη γερμανική αγορά.
  • Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις, που αναζητούν συνεργασίες με εταιρείες γερμανικών συμφερόντων.

Ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιος Κελέμης, έχει ήδη έλθει σε επικοινωνία με τους προέδρους των φορέων με παρουσία στις προαναφερόμενες περιοχές, ζητώντας τη συνδρομή τους, ώστε να ενημερωθούν σχετικά τα μέλη τους.

Παράλληλα, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο καλεί τις εν λόγω επιχειρήσεις να συμπληρώσουν τυποποιημένο έγγραφο, στον e-σύνδεσμο: https://griechenland.ahk.de/gr/ypiresies/erotimatologio-gia-etairies-se-pyropliktes-perioches, προκειμένου: Να κοινοποιήσουν τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εξηγήσουν πώς το επιμελητήριο θα μπορούσε να τα στηρίξει στην αναζήτηση συνεργιών ή συνεργασιών με τη γερμανική αγορά καθώς και με μέλη της πολυπληθούς οικογένειας επιχειρήσεων του φορέα.

Σημειώνεται ότι, βάσει των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν, το Επιμελητήριο θα αποφασίσει για ποιες περιπτώσεις θα δράσει σε ατομικό και για ποιες σε συλλογικό επίπεδο.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ