Ελλάκτωρ: Το Σάββατο η συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον ορισμό νέου προέδρου

Ελλάκτωρ: Το Σάββατο η συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον ορισμό νέου προέδρου

Το Σάββατο 16 Ιουνίου ορίστηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ, προκειμένου να ορίσει νέο πρόεδρο, έπειτα από τις παραιτήσεις του κου Αναστασίου Καλλιτσάντση από το αξίωμα του προέδρου του Δ.Σ. και κου Δημητρίου Καλλιτσάντση από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δ.Σ.

Χρέη προσωρινού προέδρου του Δ.Σ. εκτελεί ο έτερος αντιπρόεδρος αυτού κ. Δημήτριος Κούτρας.

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, οι παραιτήσεις δεν επηρεάζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του ομίλου της Ελλάκτωρ. 

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΕΛΤΕΧ Άνεμος όσο και η Reds, σημειώνοντας ότι η λειτουργία των εταιρειών συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Σημειώνεται πως ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης υπέβαλε χθες την παραίτησή του και από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ. της Reds, θυγατρικής της Ελλάκτωρ, με άμεση ισχύ, παραμένοντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως μετέδιδε χθες το liberal.gr, η σοβούσα από ετών κρίση που έχει οδηγήσει σε διοικητικό αδιέξοδο τον όμιλο, εξελίχθηκε σε οριστική ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές των μετόχων. 

Οι αδελφοί Καλλιτσάντση, βασικοί μέτοχοι του ομίλου Ελλάκτωρ, κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της σημερινής διοίκησης Μπόμπολα-Κούτρα, ζητώντας επειγόντως την αλλαγή του διοικητικού της συμβουλίου.

Σε ανακοίνωση τους τόνιζαν ότι έχουν εξαντλήσει όλες τις πιθανές εναλλακτικές επιλογές, ενώ χαρακτήριζαν επείγουσα και επιβεβλημένη την αλλαγή στη διοίκηση. Παράλληλα, προειδοποίησαν πως η παρούσα διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο της περαιτέρω υποχώρησης της θέσης της στην εγχώρια αγορά.