Προς έκδοση ευρωομολόγου 600 εκατ. ευρώ η Ελλάκτωρ

Προς έκδοση ευρωομολόγου 600 εκατ. ευρώ η Ελλάκτωρ

Του Γιώργου Φιντικάκη

Στην έκδοση ευρωομολόγου αξίας 600 εκατ. ευρώ προχώρα η Ελλάκτωρ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του υφιστάμενους δανεισμού της και των θυγατρικών της. Η έκδοση θα είναι 5ετούς διάρκειας, λήξεως το 2024, θα γίνει από την Ellaktor Value Plc και οι παρουσιάσεις ξεκινούν σήμερα.

Στην πράξη, η εταιρεία βλέπει την ευνοϊκή συγκυρία λόγω της γενικότερης πτώσης δανεισμού και επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί για να χρηματοδοτήσει projects ή το δανεισμό της, όπως έκανε πρόσφατα και η Mytilineos, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ από τις αγορές.

Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν για αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της Ελλάκτωρ και των θυγατρικών της, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ ΑΕ.

Σαν γενικοί συντονιστές της έκδοσης Joint Global Coordinators) και συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners), ορίστηκαν οι τράπεζες HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc. Επίσης η Goldman Sachs International ενεργεί ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunner) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Ltd και AXIA Ventures (Athens Branch), ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Managers) σχετικά με την Έκδοση.