Ελλάκτωρ: Ποσοστό 5,57% ελέγχει πλέον το Amber Capital

Ελλάκτωρ: Ποσοστό 5,57% ελέγχει πλέον το Amber Capital

Ποσοστό 5,57% ελέγχει πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ η Amber Capital Management LP, ύστερα από τις εξαγορές των μεριδίων που πούλησε πρόσφατα ο κ. Δημήτρης Κούτρας, πρώην ισχυρός άντρας του ομίλου Άκτωρα. Η Amber Capital Management LP είναι ο τελικός ελέγχων μέτοχος της Amber Capital UK LLP, που είναι διαχειριστής επενδύσεων της Amber Global Opportunities Limited.

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 η Amber Capital ανέβασε το ποσοστό συμμετοχής της πάνω από το 5% στην Ελλάκτωρ, εξού και οι ανακοινώσεις.

Πιο αναλυτικά, η Amber Capital, μετά τη συναλλαγή της περασμένης Δευτέρας, ελέγχει 9.867.795 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 5,57% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ.

Θυμίζουμε πως το τελευταίο διάστημα ο κ. Δημήτρης Κούτρας μέσω αλλεπάλληλων πωλήσεων πακέτων, αποχώρησε και μετοχικά από τον όμιλο, ύστερα από την αποχώρηση από τη διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι. Πάντως, η κόρη του κ. Κούτρα διατηρεί ακόμη ένα μικρό ποσοστό περί το 1% των μετοχών, το οποίο εκτιμάται ότι θα ρευστοποιηθεί σταδιακά.

Έτσι, ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο το τοπίο στον όμιλο, που μετά τις διοικητικές αλλαγές, αλλάζει μερικώς και το «μωσαϊκό» των μετόχων του.

Το Amber Capital εστιάζει στις αγορές τις νότιας Ευρώπης έχοντας κάνει σημαντικές επενδύσεις στην ισπανική Telefonica, στον επίσης ισπανικό μιντιακό όμιλο PRISA (Promotora de Informaciones) στον οποίο ανήκει η El Pais, στην ιταλική Telecom Italia, ενώ στην Ελλάδα έχει επενδύσει στον ΟΤΕ και στην Ελλάκτωρ.