7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Ελλάκτωρ: Γιατί αποκλείσαμε τη Greenhill από τη γενική συνέλευση

Ελλάκτωρ: Γιατί αποκλείσαμε τη Greenhill από τη γενική συνέλευση

Τους λόγους αποκλεισμού της μετόχου Greenhill Investments, που κατέχει 54.815.876 μετοχές, από την τακτική Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου εξηγούν πηγές της Ελλάκτωρ, την ώρα που από την πλευρά της η Greenhill Investments προανήγγειλε μέσω του νομικού της συμβούλου κ. Σωτήρη Μπρέγιαννου που μίλησε στο Liberal, την προσφυγή στη δικαιοσύνη προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις από την οποία αποκλείστηκε -παρανόμως όπως ισχυρίζεται-.

Όπως διευκρινίζεται από τις πηγές  η εν λόγω εταιρεία παρότι είναι ιδιοκτήτρια των μετοχών, δεν διαθέτει τα δικαιώματα ψήφου διότι αυτά ανήκουν στην αμερικανική εταιρεία AEOLUS λόγω ενεχύρου που έχει συστήσει η GREENHILL υπέρ της AEOLUS INVESTORS LLC.

Το γεγονός αυτό γνωστοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση και στον Πρόεδρό της από το Αποθετήριο Αξιών που έστειλε τον κατάλογο των εχόντων δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση.

Συνεπώς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αυτό που αυτονόητα αναμενόταν ήταν μία σαφής εξουσιοδότηση της AEOLUS προς κάποιο νομικό ή φυσικό πρόσωπο της επιλογής της, στο οποίο θα παρείχετο η εξουσιοδότηση να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου στο όνομα και για λογαριασμό της AEOLUS, όπως έπραξαν πολλοί άλλοι κάτοχοι δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ αλλά αντί για την εξουσιοδότηση αυτή, η AEOLUS απέστειλε επιστολή με την οποία αρνείτο ουσιαστικά ότι τα δικαιώματα ψήφου της ανήκαν.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Πρόεδρος της ΓΣ ζήτησε από την GREENHILL INVESTMENTS να υποβάλει μία σαφή εξουσιοδότηση της AEOLUS με την οποία η τελευταία θα παρείχε στην πρώτη το δικαίωμα ψήφου για τις 54.815.876 μετοχές.

Προς το σκοπό αυτό διεκόπη η ΓΣ και δόθηκε προθεσμία 30 λεπτών για την υποβολή του σχετικού εγγράφου που ουδέποτε υπεβλήθη. Αντ’ αυτού μάλιστα, απεστάλησαν δύο emails από την AEOLUS, τα οποία επαναλάμβαναν την άρνησή της να αποδεχθεί το γεγονός ότι κατέχει τα δικαιώματα ψήφου και ως εκ τούτου η ΓΣ κατέληξε στο προφανές συμπέρασμα ότι η AEOLUS για δικούς της λόγους δεν επιθυμούσε να παρέχει  πληρεξουσιότητα.

Κατόπιν αυτών και όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα,  το Προεδρείο έθεσε το θέμα της συμμετοχής της GREENHILL INVESTMENTS σε ψηφοφορία ενώπιον της ΓΣ, η οποία σχεδόν ομόφωνα ( 101.536.712 ψήφοι επί συνόλου 119.935.205, δηλαδή ποσοστό 84,66%) αποφάσισε να μην επιτρέψει στην εταιρεία GREENHILL INVESTMENTS να λάβει μέρος στην ΓΣ και να ψηφίσει. Τ

Τέλος, σημειώνεται ότι ακόμα και αν η GREENHILL INVESTMENTS συμμετείχε στην ΓΣ και ασκούσε το δικαίωμα ψήφου για  54.815.876 μετοχές κατά τρόπο αντίθετο προς τη διαμορφωμένη πλειοψηφία, δεν θα μπορούσε να μεταβάλει τις τελικές αποφάσεις  παρά μόνο σε 2 από τα 12 θέματα της ΓΣ.