Ελιγμός της Folli-Follie με νέα πρόταση αναδιάρθρωσης

Ελιγμός της Folli-Follie με νέα πρόταση αναδιάρθρωσης

Του Γιώργου Δασκαλόπουλου

Σε αναγκαστικό ελιγμό προχωρεί η διοίκηση της Folli Follie, η οποία μαζί με τη δημοσιοποίηση των αναθεωρημένων της καταστάσεων για το 2017, καταθέτει και αναθεωρημένη πρόταση προς τους πιστωτές της, αποσκοπώντας στη συναίνεσή τους για να υποστηρίξει την υποβολή νέου σχεδίου εξυγίανσης.

Η συναίνεση των ομολογιούχων αποτελεί μια απαραίτητη προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα, υπό την έννοια ότι οι παρατηρήσεις που συνοδεύουν τα αναθεωρημένα αποτελέσματα, περιλαμβάνουν και τις επιφυλάξεις του ελεγκτή σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της (going concern).

Σε αυτό το πλαίσιο, η αναθεωρημένη πρόταση προς του ομολογιούχους που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί, περιλαμβάνει ένα νέο σχέδιο, αλλά κινείται στα βήματα της προηγούμενης. Και προβλέπει διαχωρισμό των δραστηριοτήτων με μία εταιρία που θα αναλάβει το εμπορικό τμήμα και μία στην οποία θα εισφέρουν τα ακίνητα του ομίλου τα οποία θα διαμορφώσουν και την εγγύηση προς τους πιστωτές, όπως έγραφε νωρίτερα το Liberal.gr.

Ο όμιλος της FFG δημοσιοποίησε σχετικά και χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας το οποίο κατά τους σχεδιασμούς της διοίκησης, περιλαμβάνει την έγκριση της γ.σ. των μετόχων στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 και την υποβολή του αιτήματος εξυγίανσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ερώτημα παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των ομολογιούχων (συνολικά έχουν απαιτήσεις άνω των 437 εκατ. ευρώ) στο νέο σχέδιο της Folli Follie.

Δείτε εδώ αναλυτικά την αναθεωρημένη πρόταση αναδιάρθρωσης. 

Διαβάστε ακόμα:

- Η «μέρα της κρίσεως» για τη Folli Follie