«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αύξηση 6,3% στην επιβατική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αύξηση 6,3% στην επιβατική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου

Η επιβατική κίνηση στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέγραψε ανοδική πορεία την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 6,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Εν προκειμένω, στο δεκάμηνο του έτους, η κίνηση στο αεροδρόμιο ανήλθε στους 22,27 εκατομμύρια επιβάτες, με την κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, να παρουσιάζει αύξηση 1,3% και 8,6%, αντίστοιχα.

Κατά τον Οκτώβριο, καταγράφηκε αύξηση 4,3%, με τους επιβάτες να αγγίζουν τα 2,3 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 1,63 εκατ. αντιστοιχούν σε επιβάτες εξωτερικού, με αύξηση 7,2%. Στον αντίποδα η από το εσωτερικό προερχόμενη κίνηση εξακολούθησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα να σημειώνει πτώση, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, δηλαδή 669 χιλιάδες επιβάτες, ήτοι μια μείωση της τάξης του 2,2% (684.924 επιβάτες).

Ο αριθμός των πτήσεων το δεκάμηνο του έτους, ανήλθε σε 196.665, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,7%. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και εξωτερικού, καταγράφουν άνοδο της τάξης του 6% και 3,7 αντίστοιχα.