7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

ΕΚΤ: Οι τράπεζες μετέφεραν 970 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων από το Ην. Βασίλειο

ΕΚΤ: Οι τράπεζες μετέφεραν 970 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων από το Ην. Βασίλειο

Μεγάλες τράπεζες μετέφεραν περιουσιακά στοιχεία αξίας 970 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Σεπτεμβρίου, προσαρμοζόμενες στην νέα εποχή μετά το Brexit.

"Οι τράπεζες συμφώνησαν να μεταφέρουν συνολικά περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ περιουσιακών στοιχείων σε ευρωπαϊκές μονάδες", δήλωσε o Ανδρέα Ενρια, επικεφαλής της αρχής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες "σχεδιάζουν επίσης να μετακινήσουν ένα σημαντικό ποσό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο', είπε.

Η ΕΚΤ και οι άλλες ρυθμιστικές αρχές ωθούν τις κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων στον κόσμο να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους για ενίσχυση των δραστηριοτήτων στην ΕΕ για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν πελάτες στην περιοχή. 

Η JPMorgan Chase & Co είχε ανακοινώσει οτι σχεδίαζε να ολοκληρώσει τη μεταφορά περίπου 200 δισεκατομμυρίων ευρώ περιουσιακών στοιχείων στη Φρανκφούρτη μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, ενώ η Goldman Sachs Group Inc. μετέφερε έως και 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Morgan Stanley θέλει να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της μεταφοράς 100 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ανέφερε το Bloomberg τον Δεκέμβριο.

Υπολογίζεται ότι επίσης Citi και Deutsche Bank έχουν μεταφέρει συνολικά πάνω 150 δισ. ευρώ εκτός Λονδίνου.