«Εκνευρισμένοι» οι Ευρωπαίοι από τις απαντήσεις της Deutsche Bank

«Εκνευρισμένοι» οι Ευρωπαίοι από τις απαντήσεις της Deutsche Bank

«Εκνευρισμό» προκάλεσαν στους Ευρωπαίους οι απαντήσεις που έδωσε η Deutsche Bank σχετικά με το σκάνδαλο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αφορά τη δανέζικη Danske Bank.

Σε μια σπάνια ακρόαση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η γερμανική τράπεζα και συγκεκριμένα ο Στέφαν Βίλκεν, επικεφαλής της ομάδας οικονομικών εγκλημάτων, επέμεινε χτες πως η τράπεζα έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση «ξεκαθαρίσματος» στο εσωτερικό της.

Η Deutsche Bank συνδέθηκε με μια σειρά από σκάνδαλα πέρυσι, ωστόσο ο εκπρόσωπος της τράπεζας επέμεινε ότι στην περίπτωση της Danske Bank και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η Deutsche Bank δεν είχε κανένα ρόλο στον έλεγχο των πελατών.

Η διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών μιας άλλης τράπεζας είναι «βασικό εργαλείο για το διεθνές εμπόριο», δήλωσε ο Βίλκεν στους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες. «Από σήμερα, δεν υπάρχουν ασφαλείς και αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στην τραπεζική ανταπόκριση», είπε.

Υπενθυμίζεται πως η Deutsche Bank λειτουργούσε ως ανταποκρίτρια τράπεζα για την Danske Bank στην Εσθονία. «Ο ρόλος μας είναι να διεκπεραιώνουμε πληρωμές για την Danske Bank», είχε δηλώσει εκπρόσωπος της Deutsche Bank, προσθέτοντας ότι «τερματίσαμε αυτή τη σχέση το 2015 αφού εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα».

Διαβάστε ακόμα: 

- Στα σκαριά σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank

- Μπορεί να καταρρεύσει η Deutsche Bank;