Έκλεισε το deal της Cosmote TV με τον Ολυμπιακό

Έκλεισε το deal της Cosmote TV με τον Ολυμπιακό

Επιτυχής φέρεται να είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων  μεταξύ Cosmote TV και Ολυμπιακού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Liberal, ενώ, πιθανότατα, η συμφωνία με την πρωταθλήτρια ομάδα, θα αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα για περισσότερες από μια ποδοσφαιρικές αγωνιστικές περιόδους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός των επομένων ωρών αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Cosmote TV.

Για το θέμα αυτό είχε ερωτηθεί την προηγούμενη Πέμπτη, 12 Μαΐου ο CEO του ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου στους αναλυτές αλλά απέφυγε να απαντήσει, καθώς, όπως είπε οι διαπραγματεύσεις ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Μάλιστα, όπως είχε τονίσει, αν αναφερθεί στο θέμα, οι εκπρόσωποι του tύπου που παρακολουθούσαν την παρουσίαση θα ξεκινούσαν να γράφουν για το θέμα αυτό και για τα ποδοσφαιρικά και έτσι οι καλές επιδόσεις του ομίλου για το τρίμηνο θα περνούσαν σε δεύτερη μοίρα.

Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα νούμερα της Cosmote TV, τα οποία για το πρώτο τρίμηνο του 2022 κατέγραψαν σημαντική αύξηση 10,2%, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2021 φθάνοντας τις 637.000 συνδρομές.

Super League και ζωντανές μεταδόσεις

Ήδη, η Cosmote TV έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα οριστικοποιώντας τις συμφωνίες που έχει κάνει με άλλες ομάδες της SuperLeague, στο πλαίσιο της προσπάθειας να κερδίσει περισσότερους συνδρομητές που ενδιαφέρονται για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Έτσι έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΟΦΗ , Απόλλωνα Σμύρνης, Βόλο Ιωνικό, Λαμία και Παναιτωλικό, ενώ βρίσκεται και σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Ακόμη, έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το Κύπελλο Ελλάδας Ποδοσφαίρου, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, από την 5η φάση μέχρι και τον μεγάλο τελικό.

Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις έχει εξασφαλίσει ως και την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 όλους τους 137 αγώνες του UEFA Champions League, από τη φάση των play-offs έως και τον τελικό, όλη τη δράση από τους 141 αγώνες του UEFA Europa League, από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον τελικό. Ακόμη, όλη τη δράση από τους 141 αγώνες της νεοσύστατης διοργάνωσης UEFA Europa Conference League.

Οικονομικά μεγέθη

Υπενθυμίζεται ότι τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE παρουσίασαν αύξηση 4,7% και διαμορφώθηκαν σε 825,3 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Στην Ελλάδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,4%, στα 748,2 εκατ. Ευρώ , επωφελούμενα από την ευνοϊκή βάση σύγκρισης, λόγω πανδημίας, καθώς και από τις ισχυρές επιδόσεις σε Κινητή, Τηλεόραση, Ευρυζωνικές υπηρεσίες, και υπηρεσίες ICT.

Στη Ρουμανία, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στα 78,4 εκατ. Ευρώ , κυρίως λόγω συγκεκριμένων δραστηριοτήτων οι οποίες δεν αναμένεται να συνεχίσουν στα επόμενα τρίμηνα. Εξαιρουμένων αυτών των δραστηριοτήτων, τα έσοδα θα είχαν μειωθεί κατά περίπου 6%, επηρεαζόμενα κυρίως από τις σημαντικές μειώσεις στα τέλη τερματισμού κινητής τηλεφωνίας (MTR) σε ετήσια βάση.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του Ομίλου αυξήθηκε κατά 8,0% σε 325,3 εκατ. Ευρώ , οδηγώντας σε ένα περιθώριο 39,4%. Στην Ελλάδα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA (AL) σημείωσε αύξηση 5,1%, στα 313,6 εκατ. Ευρώ , και το περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 41,9%, υψηλότερο κατά 30 μονάδες βάσης. Η κινητή στην Ρουμανία κατέγραψε προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA (AL) €11,7 εκατ., ενώ εξαιρουμένων των έκτακτων προσαρμογών η κερδοφορία θα είχε ανέλθει σε περίπου 6 εκατ. Ευρώ.

Ακόμη, ο όμιλος κατέγραψε κέρδη προ φόρων 171,8 εκατ.ευρώ υψηλότερα κατά €23,3 εκατ. σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2021, κυρίως λόγω της υψηλότερης κερδοφορίας σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα και στην κινητή Ρουμανίας ανήλθαν σε 81,1 εκατ. Ευρώ και 11,9 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα.