Έκκληση από τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ στον Αλ. Τσίπρα να σώσει τη επιχείρηση

Έκκληση από τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ στον Αλ. Τσίπρα να σώσει τη επιχείρηση

Nα αναλάβει δράση και προσωπικά, να στηρίξει την ανάπτυξη της ΕΒΖ, δίνοντας λύση στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, καλούν τον πρωθυπουργό οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων Χριστόδουλος Βαρκάκης, αφού εξέφρασε «την αγανάκτηση και την οργή» των εργαζομένων της βιομηχανίας, αναφέρθηκε και στην προαναγγελθείσα παραίτηση των έξι από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ λέγοντας χαρακτηριστικά: « άλλη μια διοίκηση, η τέταρτη σε διάστημα δύο χρόνων, οδηγήθηκε σε παραίτηση. Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης, τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όλοι εμείς και το καταλαβαίνουν αυτοί». Διερωτήθηκε, επίσης, πως γίνεται μια εταιρεία, στην οποία κάθε έξι μήνες αλλάζει διοίκηση, «να μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ ζητούν απαντήσεις για το πώς θα κλείσει η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο του Πλατέος που είναι σε λειτουργία και πώς θα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία σε αυτό της Ορεστιάδας.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ, δια στόματος του προέδρου της Ομοσπονδίας τους Χριστόδουλου Βαρκάκη, καλούν την παραιτηθείσα διοίκηση, να μην «σιωπήσει και να δημοσιοποιήσει όλα, όσα έχουν συμβεί κατονομάζοντας τους εξωγενείς παράγοντες και αποφάσεις που επιχειρείται να επιβληθούν, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προοπτική βιωσιμότητας της βιομηχανίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ