ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Εγκρίθηκε η πώληση της Vivartia, αναδιάρθρωση δανεισμού για την MIG

Εγκρίθηκε η πώληση της Vivartia, αναδιάρθρωση δανεισμού για την MIG

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της Marfin Investment Group (MIG), με πλειοψηφία άνω του 95%, η πώληση της Vivartia με enterprise value στα 630 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα η MIG πέτυχε την αναδιάρθρωση των δανείων της μέχρι το 2024.

Ειδικότερα, η πώληση της Vivartia, αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, γεγονός που εκτιμάται να έχει λάβει χώρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Μέσω της συμφωνίας η MIG κατάφερε την αναδιάρθρωση των δανείων της για 3 + 1 χρόνια με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους χωρίς ενδιάμεσες αποπληρωμές.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση δύο ακόμη συνθηκών, στις οποίες εκτός από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού εντάσσονται επίσης η υπογραφή νέων τροποποιητικών δανειακών συμβάσεων με τις δανείστριες, αλλά και η συναίνεση των δανειστριών τραπεζών στο πλαίσιο των σχετικών συμβατικών υποχρεώσεων των επιμέρους εταιρειών του Ομίλου.

Βάσει της συμφωνίας η MΙG θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής της, δηλαδή το 92,8% των μετοχών της Vivartia, στη CVC, που αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της Vivartia, ο οποίος ανέρχεται σε 425 εκατ. ευρώ περίπου, ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρείας στα 630 εκατ. ευρώ.