Εγκρίνεται εντός της εβδομάδας σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ από την Τράπεζα Πειραιώς

Εγκρίνεται εντός της εβδομάδας σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ από την Τράπεζα Πειραιώς

«Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έγκριση του σχεδίου βιωσιμότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς». Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΒΖ Γιώργο Λάντζα και εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Στη συνάντηση μετείχαν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο με την Τράπεζα Πειραιώς, προβλέπει την ομαλή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης της εταιρείας, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της για τα επόμενα χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα εκταμιευτεί, μετά την έγκριση του σχεδίου, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των ζαχαρότευτλων της περσινής χρονιάς, ενώ το υπόλοιπο θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστόλου, αφού ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι, μέχρι τέλος Μαρτίου, θα πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση που ανέρχεται στα επίπεδα των 53 ευρώ ανά στρέμμα και ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, τους κάλεσε να στηρίξουν την τευτλοκαλλιέργεια, που αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ