Εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Polyplastic Rivulis στo Volgograd της Ρωσίας

Εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Polyplastic Rivulis στo Volgograd της Ρωσίας

Παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξης λειτουργίας της νέας μονάδας παραγωγής και αποθήκευσης συστημάτων μικροάρδευσης της κοινοπραξίας POLYPLASTIC Rivulis Irrigation Systems LLC στο Volzhskiy, έξω από το Volgograd, στη μεγαλύτερη γεωργική ζώνη της Ρωσίας.

Η νέα μονάδα παραγωγής, η οποία δημιουργήθηκε από τον Όμιλο Rivulis, διεθνή πάροχο καινοτόμων λύσεων μικροάρδευσης και τον Όμιλο POLYPLASTIC, το μεγαλύτερο κατασκευαστή πλαστικών σωλήνων για τους κλάδους των υποδομών και της αγροτικής παραγωγής στην Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), δίνει για πρώτη φορά στον αναπτυσσόμενο αγροτικό κλάδο της Ρωσίας την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο brand συστημάτων μικροάρδευσης σε ανταγωνιστικές τιμές. Δεδομένης της στρατηγικής σημασίας του αγροτικού κλάδου στην ευρύτερη περιοχή, η POLYPLASTIC Rivulis Irrigation Systems (PRIS LLC) στοχεύει να ηγηθεί του μετασχηματισμού της τοπικής αγοράς, αναβαθμίζοντας τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες άρδευσης που διατίθενται στην αγορά της Ρωσίας προσφέροντας καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων και μεγαλύτερη απόδοση στις καλλιέργειες.

Με 3 γραμμές παραγωγής συστημάτων στάγδην άρδευσης, η μονάδα της κοινοπραξίας PRIS LLC καθίσταται αυτόματα μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής στην περιοχή. Σε βάθος τριετίας σχεδιάζεται ο υπερδιπλασιασμός της παραγωγικής ικανότητας ενώ υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω επέκταση μετά το τέλος της τριετίας. Με άξονες την εξελιγμένη τεχνολογία και την καινοτομία, η μονάδα παραγωγής στοχεύει στην παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων κορυφαίας ποιότητας. Τα υψηλής τεχνολογίας συστήματα μικροάρδευσης, συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον ήδη αναπτυσσόμενο πρωτογενή τομέα της Ρωσίας. Εξίσου σημαντικό είναι ότι τα συστήματα μίκρο-άρδευσης συμβάλλουν αποφασιστικά στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων και άλλων φυσικών πόρων.

Η έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας, δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για τη Rivulis Eurodrip, η οποία διατηρεί την έδρα της στα Οινόφυτα και αποτελεί το Business Unit Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του Ομίλου Rivulis, στο οποίο υπάγεται διοικητικά η κοινοπραξία. Πέραν της παροχής τεχνικής υποστήριξης και τεχνογνωσίας, η μονάδα της Rivulis Eurodrip στα Οινόφυτα θα αποτελέσει αποκλειστικό προμηθευτή σταλακτών σε όλες τις γραμμές παραγωγής στη Ρωσία. Οι σταλάκτες εσωκλείουν ουσιαστικά όλη την τεχνολογία των συστημάτων στάγδην άρδευσης και καθιστούν το εργοστάσιο των Οινοφύτων τον τεχνολογικό πυρήνα της κοινοπραξίας. Επίσης, μέσω της διεύρυνσης του δικτύου πελατών, αναμένεται ενίσχυση των πωλήσεων επιπλέον προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τη συγκεκριμένη αγορά που θα συνεχίσουν να παράγονται στην Ελλάδα.

Ο CEO της Rivulis Richard Klapholz, δήλωσε σχετικά: «Αν και η δημιουργία παραγωγικών μονάδων στη Ρωσία έχει σημαντικές προκλήσεις και απαιτεί ουσιαστικές επενδύσεις, αποστολή της Rivulis είναι να καταστήσει την μικροάρδευση προσβάσιμη στους γεωργούς της χώρας και δεσμεύεται να προσφέρει στους τοπικούς καλλιεργητές και παραγωγούς, σύγχρονες τεχνολογίες και λύσεις μικροάρδευσης. Δεδομένου ότι η δημιουργία βιώσιμων εταιρικών σχέσεων αποτελεί μια από τις κύριες αξίες που μας διακρίνει, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Όμιλο POLYPLASTIC, προκειμένου να προσφέρουμε έξυπνες, αποδοτικές και ποιοτικές λύσεις στάγδην άρδευσης στην ρωσική αγορά. Μέσα από μία ολιστική προσέγγιση, στόχος μας είναι η απόκτηση της ηγετικής θέσης στην αγορά και αυτό θα το επιτύχουμε προσφέροντας στους Ρώσους συνεργάτες μας εξαιρετικά προϊόντα, άριστη ποιότητα και άψογη εξυπηρέτηση».

Από την πλευρά του, ο Miron Gorilovskiy, Πρόεδρος του Ομίλου POLYPLASTIC, ανέφερε: «Η δημιουργία γραμμών παραγωγής συστημάτων μικροάδρευσης στη Ρωσία από τη Rivulis, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον αγροτικό κλάδο της χώρας, δεδομένου ότι οι Ρώσοι καλλιεργητές θα αποκτήσουν πρόσβαση και εξοικείωση με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες μικροάρδευσης. Ευχαριστώ τους συναδέλφους της Rivulis για την επιλογή της εταιρείας μας ως στρατηγικό εταίρο και διαβεβαιώνω πως, ο Όμιλος POLYPLASTIC θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποδείξει στη Rivulis πως έλαβε τη σωστή απόφαση».

Ο Βασίλης Κυκριλής, Γενικός Δ/ντης του Business Unit Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Rivulis σημείωσε σχετικά: «Η υλοποίηση της επένδυσης στη Ρωσία και η φυσική μας παρουσία εκεί, είναι ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής ανάπτυξης που χαράξαμε το '17 όταν και πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση της Eurodrip με τον όμιλο Rivulis. Εισερχόμαστε σε μια αγορά που αναπτύσσεται γοργά και πλέον αναζητάει ολοκληρωμένες λύσεις στο χώρο της άρδευσης για ένα αυξανόμενο αριθμό καλλιεργειών. Η τεχνογνωσία που φέρνουμε στην παραγωγή προϊόντων άρδευση καθώς και η συσσωρευμένη εμπειρία μας σε καλλιεργητικές μεθόδους συμβουλεύοντας καλλιεργητές σε δεκάδες χώρες, σε συνδυασμό με τη σύμπραξη με την Polyplastic, που είναι μια ηγέτιδα δύναμη στην αγορά της Ρωσίας, είναι κομβικής σημασίας και αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες στο νέο μας εγχείρημα».

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Business Unit Ανατολικής Ευρώπης & Μέσης Ανατολής, η περιλαμβάνει τις παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας, Τουρκίας, Αιγύπτου και Ρωσίας, απασχολώντας πάνω από 450 εργαζομένους. Το συγκεκριμένο business unit, πραγματοποιεί πωλήσεις σε πάνω από 60 χώρες που αντιστοιχούν σε περισσότερο από 20% των συνολικών πωλήσεων του Ομίλου συνεισφέροντας συνολικά το 25% της λειτουργικής κερδοφορίας παγκοσμίως.