Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της Wirecard

Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της Wirecard

Αστυνομία και εισαγγελικοί λειτουργοί έκαναν σήμερα έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Wirecard στο Μόναχο και σε τέσσερα κτίρια στη Γερμανία και την Αυστρία καθώς διευρύνουν την έρευνά τους για την εταιρία πληρωμών που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Οι εισαγγελείς ερευνούν τώρα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Αλεξάντερ φον Κνουπ και Σουζάνε Στάιντλ, εκτός του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Μάρκους Μπράουν και του διευθυντή Γιαν Μάρσαλεκ, δήλωσε εκπρόσωπος των εισαγγελίας του Μονάχου.

Κανείς από τους τέσσερις δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο, ενώ η εισαγγελία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα γραφεία που ερευνήθηκαν.

Η Wirecard κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα αίτηση πτώχευσης, οφείλοντας στους πιστωτές της σχεδόν 4 δισεκ. δολάρια, αφού αποκάλυψε ‘τρύπα’ 1,9 δισεκ. ευρώ στους λογαριασμούς της, κάτι που η εταιρία ελεγκτών EY ανακοίνωσε ότι ήταν αποτέλεσμα μιας περίπλοκης παγκόσμιας απάτης.

Ο Μπράουν, που είναι Αυστριακός, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 εκατ. ευρώ. Ο δικηγόρος του Μάρσελεκ και οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να σχολιάσουν το πού βρίσκεται ή να πουν εάν γνωρίζουν σχετικά με αυτό. Ο φον Κνουπ και η Στάιντλ συνέχισαν να εργάζονται για τη Wirecard, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από την εταιρία.

Ο διαχειριστής της Wirecard Μίκαελ Γιαφέ, ο οποίος άρχισε την αναζήτηση εν δυνάμει αγοραστών για τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας προκειμένου να ανακτήσει κάποια από τα χρήματα που οφείλονται σε πιστωτές, δήλωσε αργά χθες ότι έχει γίνει αποδέκτης έντονου ενδιαφέροντος.

«Ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών από όλο τον κόσμο έχουν επικοινωνήσει μαζί μας, εκφράζοντας ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τις βασικές δραστηριότητες ή επιχειρησιακές μονάδες που είναι ανεξάρτητες από αυτήν», δήλωσε ο Γιαφέ.

Οι μετοχές της Wirecard, που την περασμένη εβδομάδα έχασαν σχεδόν όλη τους την αξία, κατέγραψαν νωρίς σήμερα άλμα σχεδόν 30%.