Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Deutsche Bank - «Βουτιά» της μετοχής

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Deutsche Bank - «Βουτιά» της μετοχής

Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι έγινε έρευνα στα γραφεία της εταιρείας μετά από καταγγελίες για ξέπλυμα χρήματος.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο τραπεζικοί υπάλληλοι ηλικίας 50 και 46 ετών. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι περίπου 170 αστυνομικοί και στελέχη άλλων υπηρεσιών συμμετείχαν στις έρευνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, ένας έλεγχος στα Panama Papers οδήγησε σε αποδεικτικά στοιχεία πως η Deutsche Bank βοήθησε πελάτες της να δημιουργήσουν υπεράκτιους λογαριασμούς (off-shore).

«Η τράπεζα ίσως βοήθησε πελάτες της να δημιουργήσει off-shore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους. Χρήματα που αποκτήθηκαν παράνομα μπορεί να έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμούς» σημείωσαν οι εισαγγελείς.

Η είδηση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο επηρέασε άμεσα την πορεία της μετοχής στο γερμανικό χρηματιστήριο καθώς ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 3,40%.

Από την πλευρά της, η DB ανακοίνωσε ότι «συνεργάζεται πλήρως» με τις αρχές και παραδέχθηκε ότι η υπόθεση σχετίζεται με τα «Panama Papers», τα οποία διέρρευσαν το 2015 από ανώνυμη πηγή στην Sueddeutsche Zeitung. Τουλάχιστον 28 γερμανικές εταιρίες αναφέρονταν στα 11,5 εκατομμύρια έγγραφα.