Έφεση άσκησε ο δικηγόρος του αντιπροέδρου της Samsung

Έφεση άσκησε ο δικηγόρος του αντιπροέδρου της Samsung

O συνήγορος του αντιπροέδρου της Samsung, Lee Jae-yong, κατέθεσε έφεση επί της πενταετούς ποινής κάθειρξης που του επιβλήθηκε από κατώτερο δικαστήριο για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς, όπως αναφέρεται σήμερα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου της κεντρικής περιφέρειας της Σεούλ. Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν σχολίασε σχετικά.

Το δικαστήριο εκτίμησε ότι ο 49χρονος αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως, είναι ένοχος μεταξύ άλλων για διαφθορά και ψευδορκία στο σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή της προέδρου Park Geun-hye.

Ο τρίτος κατά σειρά πιο πλούσιος άνθρωπος στη χώρα, που θεωρούνταν ο διάδοχος του θρόνου της Samsung, βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωρεές σε ιδρύματα που διαχειριζόταν στενή φίλη της τέως προέδρου της Νότιας Κορέας, με αντάλλαγμα την επιείκεια της κυβέρνησης.

Ο Lee, ο οποίος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, βρίσκεται υπό κράτηση από τον Φεβρουάριο.

Οι δικηγόροι του είχαν ανακοινώσει από την αρχή ότι θα ασκούσαν έφεση. Ωστόσο, βάσει της νομοθεσίας της Νότιας Κορέας δεν μπορούν να ανασταλούν οι καταδίκες σε περισσότερα από τρία χρόνια φυλάκιση. Η πενταετής φυλάκιση είναι μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο επιχειρηματία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ