Εδραιώνει την παρουσία της στην Ελλάδα η ισπανική Volotea

Εδραιώνει την παρουσία της στην Ελλάδα η ισπανική Volotea

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Εδραιώνει την παρουσία της στην Ελλάδα η ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea καθώς μετά τα εγκαίνια της βάσης στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου 2018, όπου πρόσθεσε 30 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, την Πέμπτη ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει και τη χειμερινή περίοδο τις πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Βενετία από το Ελ. Βενιζέλος.

Η σύνδεση με αυτούς τους προορισμούς θα γίνεται με τρεις έως τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, με την εταιρεία να κρίνει πως υπάρχει «ρεύμα» που μπορεί να στηρίξει αυτά τα δρομολόγια και τους χειμερινούς μήνες. Πρόκειται για ακόμη μια επιβεβαίωση ότι η εγχώρια αεροπορική βιομηχανία είναι άκρως ελκυστική για τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά.

Το momentum του Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ισχυρό, στοχεύοντας να μετατραπεί σε hub για την ευρύτερη περιοχή, όσο και για τον τουρισμό της χώρας, ενώ πάνω από 65 αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στο μεγάλο αεροδρόμιο της χώρας, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά.

Σ'' ό,τι αφορά τη Volotea, είναι εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη, ιδρύθηκε πριν από μόλις έξι χρόνια και έχει αρκετά καλή πορεία έκτοτε, ενώ εδώ και περίπου μια διετία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας.

Το 2017, με την εταιρεία ταξίδεψαν από την Αθήνα 108.000 επιβάτες, μια αύξηση 78% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 μετέφερε 100.000 επιβάτες στην Ελλάδα, τριάμισι φορές περισσότερους από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, έχοντας πληρότητα 93% κατά μέσο όρο στις πτήσεις της προς οκτώ προορισμούς από την Αθήνα. Συνολικά για το 2018, η ισπανική εταιρεία προσφέρει 337.000 θέσεις, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 173%.

Η βάση της Volotea στην Αθήνα εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου, με τη μόνιμη πλέον στάθμευση ενός αεροσκάφους Boeing 717 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ πρόσθεσε και δύο νέα δρομολόγια στα έξι που ήδη πραγματοποιούνταν.

Την Πέμπτη λοιπόν η Volotea ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Βενετία επεκτείνονται και θα πραγματοποιούνται και την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, με τρεις έως τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Δρομολόγια και προορισμοί

Η Volotea εξυπηρετεί πλέον από την Αθήνα ένα σύνολο οκτώ προορισμών: Τρία δρομολόγια εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος και Ηράκλειο) και πέντε δρομολόγια στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο και Βερόνα). Το πρόγραμμα και οι καταγεγραμμένες πληρότητες έχουν ως εξής:

Σαντορίνη: καθημερινές πτήσεις,
Βενετία: Τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή,
Ηράκλειο: καθημερινές πτήσεις
Γένοβα: Τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.
Μπάρι: Δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή
Μύκονος: καθημερινές πτήσεις
Βερόνα: Δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Πέμπτη και Κυριακή
Παλέρμο: Μία εβδομαδιαία πτήση, κάθε Παρασκευή.

Μιλώντας για την ανάπτυξη των εργασιών της Volotea στην Ελλάδα ο Carlos Munoz, ιδρυτής και CEO της εταιρείας τόνισε πως «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα πολύ καλά αποτελέσματα της Volotea στη βάση μας στην Αθήνα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2018. Έχοντας ξεκινήσει το Μάιο, η βάση κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις στα πρώτα αυτά στάδια. Είμαστε παράλληλα πολύ ικανοποιημένοι με την επιχειρησιακή δραστηριότητά μας, που υλοποιείται χάρη στην 30μελή ομάδα μας, καθώς και χάρη στην αμέριστη υποστήριξη των ανθρώπων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών».

Η πορεία της Volotea

Η Volotea είναι μια σχετικά καινούρια εταιρεία καθώς ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2012 και έχει μια αξιοζήλευτη πορεία, έχοντας μεταφέρει 18 εκατομμύρια επιβάτες από την έναρξη πτήσεών της, το 2017 μετέφερε περισσότερους από 4,8 εκατ., ενώ το τρέχον έτος αναμένεται να φτάσει τους 5,7 έως 6 εκατομμύρια επιβάτες.

Το 2018, η Volotea άνοιξε 58 νέα δρομολόγια που προστέθηκαν σε ένα σύνολο 293 δρομολογίων, πετώντας σε 78 πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2018 θα μεταφέρει συνολικά από 5,7 εκατ. έως 6 εκατ. επιβάτες.

Η Volotea σήμερα έχει δώδεκα βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία και Αθήνα. Οι τελευταίες τρεις εγκαινιάστηκαν πρόσφατα, μέσα στο 2018.

Στην εταιρεία εργάζονται 875 άτομα, ενώ το 2018 θα δημιουργηθούν επιπλέον 250 νέες θέσεις εργασίας, κεφαλαιοποιώντας την αύξηση των δραστηριοτήτων της. Το 2018, εξυπηρετεί το δίκτυό της με το στόλο της που αποτελείται από 32 αεροσκάφη, Boeing 717 και Airbus A319.